14. 02. 2019 - 22:51
SENZACIJA NA SNIJEGU Slovačkoj prvo svjetsko skijaško zlato
907
Shares
SENZACIJA NA SNIJEGU Slovačkoj prvo svjetsko skijaško zlato

VELESLALOM

SENZACIJA NA SNIJEGU Slovačkoj prvo svjetsko skijaško zlato

Sport.ba
14. 02. 2019 - 22:51
0
Shares

Slovakinja Petra Vlhova osvojila je naslov svjetske prvakinje u veleslalomu na SP u alpskom skijanju u Areu, ona je do prvog zlata za Slovačku na svjetskim prvenstvima stigla sa 14 stotinki prednosti ispred srebrne Njemice Viktorije Rebensburg, odnosno 38 stotinki ispred brončane Amerikanke Mikaele Shiffrin

Za 23-godišnju Vlhovu, specijalisticu za slalom, ovo je ukupno treća medalja sa svjetskih prvenstava u karijeri, dosada je osvojila srebro u ekipnoj utrci prije dvije godine u Sankt Moritzu te srebro u kombinaciji prije šest dana u Areu, tada joj je zlato izmaklo za samo tri stotinke.

Pobjeda u Areu dokaz je velikog napretka Slovakinje u veleslalomu ove sezone u kojoj je ostvarila i prve dvije pobjede u Svjetskom kupu u ovoj disciplini, u Semmeringu krajem prošle godine i Mariboru prije samo 13 dana.

petra


Specijalistica za veleslalom, 29-godišnja Rebensburg nije uspjela obraniti prvo mjesto nakon prve vožnje te je osvojila svoje drugo svjetsko srebro u ovoj disciplini, druga je bila i pije četiri godine u Vailu. Rebensburg ima i olimpijsko zlato u veleslalomu iz Vancouvera 2014. te broncu sa ZOI u Sočiju 2014.

Aktualna olimpijska pobjednica u veleslalomu iz Pjongčanga, 23-godišnja Shiffrin nije uspjela ponoviti taj uspjeh i u Areu. Za nju je ovo druga medalja u Švedskoj, nakon zlata u superveleslalomu, a za dva dana će imati priliku povećati taj broj na tri jer će u subotu u slalomu loviti svoje četvrto uzastopno zlato u toj disciplini.

Braniteljica naslova, 29-godišnja Francuskinja Tessa Worley utrku je okončala na šestoj poziciji sa 1.09 sekundi iza Vlhove.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti