14. 02. 2019 - 11:03
ZABORAVITE NEYMARA: Barca na ljeto dovodi jednog od...
907
Shares
ZABORAVITE NEYMARA: Barca na ljeto dovodi jednog od najtalentovanijih ofanzivaca današnjice, on će KOMLPETIRATI 'dream team'

MOHAMMED IHATTAREN

ZABORAVITE NEYMARA: Barca na ljeto dovodi jednog od najtalentovanijih ofanzivaca današnjice, on će KOMLPETIRATI 'dream team'

Sport.ba
14. 02. 2019 - 11:03
0
Shares

Prema pisanju španskih medija, Barcelona bi u ljetnom prelaznom roku mogla poslati ponudu za zvijezdu PSV-a Mohammeda Ihattarena, igrača kojeg u Holandiji nazivaju najvećim talentom te zemlje još od legendarnog Arjena Robbena.

gettyimages-1052943638-1024x1024

Naime, španske novine "Don Balon" izvještavaju kako su u Barci odlučni u dovođenju 17-godišnjaka, ali će se za njegov potpis po svemu sudeći morati boriti i s brojnim klubovima iz Premier lige, uključujući Manchester City, Chelsea i Liverpool.

ihattaren

U izvješću piše kako bi Ihattaren, koji ima marokanske korijene, a rođen je u Holandiji, mogao koštati samo deset miliona eura, a mnogi ga smatraju najvećim talentom još od legendarnog Arjena Robbena. U katalonskom klubu su kroz povijest igrale neke od najvećih holandskih legendi, kao što su Johan Cruyff, Patrick Kluivert, Ronald Koeman i Edgar Davids, te ovaj inters za Ihattarena ne iznenađuje.

ihattaren1

Ipak, on je za sada odigrao tek tri utakmice u prvom timu PSV-a, u čiju je akademiju stigao 2010. godine kao osmogodišnjak. Trenutno nastupa za U19 reprezentaciju Tulipana, nakon što je prethodno prošao sve mlađe uzraste. Iako mu je primarna pozicija u veznom redu, on može igrati na još nekoliko pozicija, uključujući i ofanzivnije, odnosno krilne pozicije, kao i poziciju napadača.

ihattaren-980x480

Čelnici Barcelone su u protekla dva prelazna roka jasno dali do znanja koliko brinu za budućnost kluba, s obzirom da su kompletirali transfere neke od najvećih talenata u svijetu nogometa. Naime, prošlog ljeta su na Camp Nou stigli 21-godišnji Malcom iz Bordeauxa za 41 milion eura, 21-godišnji Arthur iz Gremija za 31 milion eura, te 23-godišnji Clement Lenglet iz Seville za 36 miliona eura, da bi u nedavno završenom zimskom prelaznom roku stigao i 19-godišnji Jean-Clair Todibo iz Toulousea za milion eura.

Pored toga, prošlog mjeseca je službeno potvrđen dolazak jednog od najboljih mladih veznih igrača svijeta Frenkiea de Jonga, koji će doći na kraju sezone za 75 miliona eura iz Ajaxa, kao i dolazak 20-godišnjeg desnog beka Atletic Mineira Emersona za 12 miliona eura.

ihattaren-neth

mohamed-ihattaren-psv-28-09-2018

mohammeda-ihattaren

mohammed-ihattaren-in-actie-tegen-fortuna-sittard-foto-vi-images

(Sport.ba)

Učitaj još novosti