13. 02. 2019 - 18:18
DRASTIČAN POTEZ Srbi više ne idu u Dalmaciju
907
Shares
DRASTIČAN POTEZ Srbi više ne idu u Dalmaciju

HRVATSKA

DRASTIČAN POTEZ Srbi više ne idu u Dalmaciju

Sport.ba
13. 02. 2019 - 18:18
0
Shares

Iz Srpskog saveza uputili su zahtjev da klubovi iz Splita, Makarske, Zadra i Šibenika klubove iz Srbije ugoste u nekim drugim mjestima

U beogradskoj Kući vaterpola održan je sastanak Srpskog vaterpolskog saveza i svih srpskih klubova koji sudjeluju u obje lige regionalnog natjecanja, a na temu, dakako, o subotnjem nemilom događaju u Splitu kada su napadnuti igrači Crvene zvezde.

I donijeli su odluku, s kojom su obavijestili čelništvo Triglav vaterpolske lige, o jedinstvenom stavu da srpski klubovi do kraja sezone neće dolaziti na gostovanja u Split i okolicu u krugu 200 kilometara. A to su Šibenik (Solaris), Makarska (Galeb) i Zadar (Zadar 1952). 

"Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom", stoji u priopćenju.

Naravno da se te utakmice moraju odigrati kako takmičenje ne bi postalo neregularno, a iz Srpskog saveza traže da se jednostavno nađe drugo rješenje za domaćinstvo tih utakmica.

Do kraja regularnog dijela sezone Crvena zvezda bi trebala igrati u Splitu s Mornarom i POŠK-om, a Partizan protiv Jadrana.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti