10. 02. 2019 - 21:26
HAJDUK SLAVIO PROTIV LOKOMOTIVE Torcida dominirala
907
Shares
HAJDUK SLAVIO PROTIV LOKOMOTIVE Torcida dominirala

HRVATSKA

HAJDUK SLAVIO PROTIV LOKOMOTIVE Torcida dominirala

Sport.ba
10. 02. 2019 - 21:26
0
Shares

Hajduk je slavio i u drugoj derbi utakmici u drugom dijelu sezone. Nakon što su prije 7 dana pobijedili Osijek u gostima, danas je na pred 17 hiljada gledatelja na Poljudu rezultatom 2:1 'pala' Lokomotiva. Utakmicu je obilježila i sjajna koreografija Torcide uoči početka utakmice kojom se oprostila od Stanka Poklepovića jer je ovo bila prva utakmica koju je Hajduk igrao s publikom nakon smrti legendarnog Špace.

Splićani su zasluženo došli do pobjede jer su pokazali puno više tijekom cijele utakmice. Od početka su nametnuli svoj ritam, a prvu veliku priliku su imali u 29. minuti kada je nakon kornera Lopez dobro pucao, a Grbić obranio doslovno na gol-liniji. Tražili su igrači Hajduka od suca Batinića da prizna gol smatrajući da je Grbić ušao s loptom u gol, ali ostalo je 0:0
U 36. minuti zaprijetio je Bradarić iz slobodnog udarca, a 5 minuta kasnije Hajduk je poveo. Korner je izveo Palaversa, koji je danas bio u početnoj postavi, a najviši u skoku bio je Ismajli. 1:0 za Hajduk.

torcida

S tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme, a u prvoj minuti nastavka odličnu je priliku imao Jairo, ali opet je Grbić bio na visini zadatka. Lokomotiva se u nastavku utakmice postavila nešto bolje nego u prvom poluvremenu, a dobili su nagradu u 53. minuti. Sjajno je lijevu stranu probio Lecjaks, a Uzuni je odlično pratio njegov prodor te na asistenciju češkog nogometaša loptu pospremio u mrežu.

Taj gol je poremetio igru Hajduka, ali imali su Splićani sreću što su relativno brzo došli do novog pogotka. U 63. minuti opet je Jairo bio u centru pažnja. Povukao je jednu akciju te uposlio Caktaša koji postiže sedmi ovosezonski gol za Hajduk za 2:1. Uspjeli su Splićani obraniti taj rezultat do kraja utakmice, a za pobjedu trebaju zahvaliti i vrataru Posavcu koji je u 73. minuti dva puta obranio protivničke udarce 'skinuvši' ih  doslovno s gol-linije.

Hajduk je ovom pobjedom ostao na 6. mjestu Prve HNL, ali se Gorici približio na 1, a četvrtoplasiranoj Lokomotivi na 4 boda.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti