10. 02. 2019 - 09:27
NAPOKON SE OGLASILA I HRVATSKA PREDSJEDNICA: Evo šta je...
907
Shares
NAPOKON SE OGLASILA I HRVATSKA PREDSJEDNICA: Evo šta je poručila nakon nemilih DOGAĐAJA U SPLITU

SLOBODNA DALMACIJA

NAPOKON SE OGLASILA I HRVATSKA PREDSJEDNICA: Evo šta je poručila nakon nemilih DOGAĐAJA U SPLITU

Sport.ba
10. 02. 2019 - 09:27
0
Shares

Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo, poručila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi.

"Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u odbranu tih vrijednosti", navela je Kitrovićeva na svom tviter nalogu.
 

Napad je oštro osudio gradonačelnik Splita Anto Krstuović Opara, uz poruku da Split "nije i neće biti grad koji toleriše nasilje bilo kakve vrste.

"Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su danas hteli da uživaju na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činićemo sve da tako i ostane", napisao je gradonačelnik na Fejsbuku.

Vaterpolisti Crvene zvezde, koji su sinoć trebalo da igraju na Poljudu sa Mornarom, napadnuti su tokom dana u centru Splita.

Prema navodima "Slobodne Dalmacije", četvorica igrača sedela su na kafi oko 13:40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obeležjima, a potom nasrnula na njih i počela da ih tuče.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti