09. 02. 2019 - 17:40
KAKVA JE OVO "PRIJATELJSKA UTAKMICA" ? Masovna tuča u Antaliji...
907
Shares
KAKVA JE OVO

"PRIJATELJSKA UTAKMICA"

KAKVA JE OVO "PRIJATELJSKA UTAKMICA" ? Masovna tuča u Antaliji između fudbalera Sarajeva i FC WIT Georgia

Sport.ba
09. 02. 2019 - 17:40
0
Shares

Fudbalski klub Sarajevo remizirao je u "prijateljskoj utakmici" u Antaliji protiv FC WIT Georgia rezultatom 2:2, u meču koji je prekinut pred sami kraj zbog masovne tuče igrača na terenu.

Strateg bordo tima Husref Musemić je u ovome susretu prednost dao igračima sa nešto manjom minutažom, pa je jesenji prvak Premijer lige igrao u kombinovanom sastavu.

Nakon početnog ispitivanja snaga gruzijski tim je poveo u 11. minuti, a strijelac je bio Zurab Muselian, Samo šest minuta kasnije direktan crveni karton zaradio je Jahić, pa je koševski tim za trenutak ostao sa igračem manje, jer je dogovorom ekipa u igru ušao novoprodišli Kapić i snage na terenu su ponovo bile izjednačene.

Nakon toga izabranici Husrefa Musemića su imali više od igre, ali tek su pokušaji Salčina i Halilovića krajem prvog dijela bili nešto opasniji, pa se na odmor otišlo vodstvom Georgije 0:1.

Ipak, za samo četiri minuta u nastavku Sarajevo je stiglo do potpunog preokreta. Prvo je Šišić u 47. minuti poravnao, a već u 51. minuti Kapić je ubacio za Šofranca koji je glavom pogodio mrežu Gruzijaca za 2:1.

Igralo se otvoreno sa obje strane, a u takvoj igri Ghudushauri je u 72. minuti iz penala postigao drugi gol za Georgiu kojim je postavio konačnih 2:2. U finišu meča, u 82. minuti došlo je do tuče na terenu među igračima obje ekipe, zbog čega je došlo do prekida i prije isteka 90. minuta, sudija je označio kraj utakmice.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti