08. 02. 2019 - 22:50
ODUŠEVIO AMERIKANCE Dončić: U Evropi je lakše nego u NBA, a...
907
Shares
ODUŠEVIO AMERIKANCE Dončić: U Evropi je lakše nego u NBA, a moj san je...

NBA

ODUŠEVIO AMERIKANCE Dončić: U Evropi je lakše nego u NBA, a moj san je...

Sport.ba
08. 02. 2019 - 22:50
0
Shares

Luka Dončić, slovenački košarkaš, pričao je o razlici između evropske i američke košarke.

Dončić je sa dosta uspjeha nastupao za Real Madrid, ali se ljeta prošle godine preselio u NBA ligu i Dalas Maverikse, u kojima je postao zvijezda "preko noći".

Slovenac je uporedio igranje u Evropi sa igranjem na tlu SAD.

"Ovdje (u NBA) je lakše dati poene nego u Evropi, naravno. U evropi tereni su manji i postoji pravilo tri sekunde u reketu. Mislim da je ovde lakše postizati poene", rekao je Dončić u intervjuu za TV "Movistar+".

Dončića je nedavno Lebron Džejms, njegov idol, pomenuo na listi igrača sa kojima bi volio da bude saigrač.

"Sjećam se tog intervjua, bilo je veoma posebno. Prvo što je bilo posebno je to kada sam igrao protiv njega, a poslije kada je to rekao... Nikad se nisam osjećao više počastvovanim".

Iako je imao ogroman broj glasova od navijača Luka nije dobio poziv na Ol-star, uprkos sjajnim partijama u svom timu i nevjerovatnoj popularnosti.

"Želio sam da igram tamo i veoma sam razočaran što neću. Bitno je da je dosta ljudi glasalo za mene i da sam ih impresionirano. To mi je najviše bitno. Nadam se da ću igrati (na Ol-staru) naredne sezone", jasan je Luka.

Šampion Evrope i na klupskom i na reprezentativnom nivou je nedavno dobio novog saigrača, Kristapsa Porzingisa. Letonac je došao trejdom iz Njujork Niksa, ali na teren neće korčiti ove sezone.

"Imaćemo nešto posebno sa Porzingisom. On je sjajan igrač koji može da uradi dosta toga dobrog. Mi se već poznajemo, igrali smo dosta puta jedan protiv drugog i sada ćemo, konačno, igrati jedan sa drugim. Možemo da ostvarimo sjajne stvari".

Za kraj, Luka je rekao da mu je san "da osvoji NBA prsten".

Učitaj još novosti