07. 02. 2019 - 17:19
VIKTORIA PLZEN - DINAMO ZAGREB: Utakmica koja se čeka 49 godina!
907
Shares
VIKTORIA PLZEN - DINAMO ZAGREB: Utakmica koja se čeka 49 godina!

EVROPA LIGA

VIKTORIA PLZEN - DINAMO ZAGREB: Utakmica koja se čeka 49 godina!

Sport.ba
07. 02. 2019 - 17:19
0
Shares

U četvrtak Dinamo u Plzenu gostuje kod Viktorije u povijesnoj utakmici za zagrebački klub. Bit će to prvi nastup u proljetnom dijelu jednog europskog kupa još od 1970. godine otkad je prošlo dugih 49 godina.

Viktoria je vrlo jak protivnik koji je u Ligi prvaka jesenas završila treća u skupini iza Reala i Rome, a ispred moskovskog CSKA. Ali Dinamo u 16-ini finala ima veliku priliku za novi historijski rezultat jer uzvratnu utakmicu s Česima igra pred svojim navijačima.

hajrovic-dinamo

Dinamo je na papiru puno vredniji od domaćina. Ekipa Viktorije na Transfermarktu procijenjena je na 30,8 miliona, a Dinamova na 50,05 miliona eura.

Viktoria je pobijedila Romu u Plzenu i CSKA u Moskvi. Još jedan bod osvojila je remizirajući s CSKA-om na svojoj Doosan Arena, zdanju koje nosi ime po poznatom korejskom konglomeratu i ima nešto manje od 12.000 mjesta.

gojak-olmo

Prvu titulu državnog prvaka Viktoria je osvojila 2011. i otada traje njezin strelovit uspon. Iste godine prvi put se plasirala u Ligu prvaka. Trener je iskusni češki stručnjak Pavel Vrba, koji je u prvom mandatu Viktoriju doveo do premijernog naslova češkog prvaka i Lige prvaka, a onda je postao češki izbornik.

Prvi na listi najvrjednijih Viktorijinih igrača jest slovački veznjak Patrik Hrosovsky, koji je procijenjen na 4,25 miliona eura. Hrosovsky i vratar Matuš Kozačik aktualni su slovački reprezentativci. Na rosteru Viktorije nalazi se 25 igrača, od toga 20 Čeha, 4 Slovaka i jedan Nigerijac, Ubong Ekpai, koji je ovog ljeta stigao u Plzen iz Zlina za nekih 400.000 eura.

dinamo

Viktoria je trenutno druga ekipa u Češkoj iza praške Slavije.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti