05. 02. 2019 - 17:19
PROZVAO JE OPET CORMIERA: Miočić mu je poručio brutalno šta...
907
Shares
PROZVAO JE OPET CORMIERA: Miočić mu je poručio brutalno šta želi od njega i šokirao je UFC svijet

UFC

PROZVAO JE OPET CORMIERA: Miočić mu je poručio brutalno šta želi od njega i šokirao je UFC svijet

Sport.ba
05. 02. 2019 - 17:19
0
Shares

STIPE MIOČIĆ ponovno je javno ponovio kako ne odustaje od revanša s Danielom Cormierom.

miocic 
Nakon što je sredinom julu 2018. godine u direktnom meču nokautom izgubio UFC-ovu šampionsku teškašku titulu, konstantno se prepucava s Danielom Cormierom. 
UFC još nije odobrio uzvratni meč, ponajviše jer vjeruje kako bi više profitirao potencijalnom borbom Daniela Cormiera i Brocka Lesnara. Budući da je Brock Lesnar kečerska zvijezda s brojnim fanovima, UFC smatra kako bi enormno zaradio.
Međutim, Stipe Miočić ne odustaje.  "Samo da se ponovno borim protiv njega. To bi mi značilo sve. Znam da sam bolji borac. Sto posto. Osjećam to u srcu", poručio je u intervjuu za MMA Fighting i detaljizirao:
"Daniel Cormier sjajan je borac. Zaslužio je sve što je dobio jer je sve pobijedio, ali vjerujem da sam bolji borac. Želim se samom sebi dokazati i zato mi duguje borbu. Ozbiljno. Duguje mi. Da su uloge obrnute, pružio bih mu prigodu. Ne bih samo sjedio i čekao drugog protivnika."
Prošlogodišnji poraz i dalje mu, kaže Stipe Miočić, struji u podsvijesti.
"Svaki dan razmišljam kako me uspio pobijediti. Znam da sam ja trebao pobijediti njega. Ne radi se o tituli i pobjedi, koliko o tome da kćeri, kada naraste, pokažem da je uvijek potrebno ustati. Bez obzira koliko čovjek duboko pao. Treba ustati, ne odustati i ići prema naprijed. Uvijek i zauvijek", zaključio je američki borac hrvatskih korijena.
(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti