04. 02. 2019 - 17:51
BAYERNOVA LEGENDA SAVJETUJE KOVAČA: "Prodajte ga dok ne bude...
907
Shares
BAYERNOVA LEGENDA SAVJETUJE KOVAČA:

BUNDESLIGA

BAYERNOVA LEGENDA SAVJETUJE KOVAČA: "Prodajte ga dok ne bude kasno"

Sport.ba
04. 02. 2019 - 17:51
0
Shares

PROSLAVLJENI njemački nogometni reprezentativac i legenda Bayern Münchena Dietmar Hamann u opširnom razgovoru za Sky Sport diskutirao je o problemima koje ima njemački prvak na čijoj klupi sjedi Niko Kovač.

Hamann je sasuo paljbu na Roberta Lewandowskog, poljskog napadača koji je za bavarski klub odigrao 222 utakmice i postigao ukupno 175 golova. Poljski reprezentativac okitio se i s četiri titule prvaka Njemačke te u kratkom roku od svog dolaska u Bayern postao miljenikom navijača.

No Hamann mu zamjera stalno koketiranje s inozemnim klubovima i upravo Lewandowskog smatra glavnim Kovačevim problemom u momčadi.

"Lewandowski postaje problem za Bayern", jasno je naznačio Hamann.

"Ta njegova teatralnost, nezainteresiranost koju nekada pokazuje na terenu. Mislim da je očigledno da je usamljen u svlačionici", uvjerena je Bayernova legenda.

"Nekada je davao golove pa se to nije primjećivalo. Čak i kada nije davao golove, radio je za momčad. Sada to više ne radi. Onaj Lewandowski od prije tri ili četiri godine, onaj koji se uvlačio iza protivničke obrane, koji je primao duge lopte i u igru ubacivao krila ili veznjake – njega već dugo nema."

Možda srebrni reprezentativac Njemačke očekuje previše od poljskog golgetera. Lewa je ove sezone u Bundesligi postigao 123 pogodaka, a samo su Luka Jović (14) i Marcus Reus (13) efikasniji.

"Da, ali pogledajte protiv koga je davao te golove. Posljednjih sezona nije bilo Lewinih golova u odlučujućim utakmicama Lige prvaka", objašnjava Hamann i bez dileme predlaže radikalan potez.

"Ozbiljno bih razmotrio mogućnost da ga prodam na ljeto. I onda dovedem prvu, a ne drugu špicu", kaže Hamann dodajući da su vrhunski napadači trenutno deficitarna roba na tržištu nogometaša

(Sport.ba)

Učitaj još novosti