03. 02. 2019 - 14:32
PEP NA LJETO IDE PO KAPITALCE: 90 miliona za sjajne defanzivce
907
Shares
PEP NA LJETO IDE PO KAPITALCE: 90 miliona za sjajne defanzivce

PREMIERSHIP

PEP NA LJETO IDE PO KAPITALCE: 90 miliona za sjajne defanzivce

Sport.ba
03. 02. 2019 - 14:32
0
Shares

MANCHESTER CITY na sadašnje lijeve (Oleksandr Zinchenko, Benjamin Mendy) i desne bekove (Kyle Walker, Danilo) potrošio je 142,2 milijuna eura.

Međutim, prema pisanju The Suna, Josep Guardiola nije zadovoljan. Već mjesecima navodno promatra Aarona Wan-Bissaka (Crystal Palace) i Bena Chilwella (Leicester), desnog i lijevog beka za koje u sljedećem transfernom roku namjerava sveukupno izdvojiti oko 90 milijuna eura.

Aaron Wan-Bissaka (21) izdanak je Palaceove akademije. U seniorsku ekipu promoviran je početkom 2018. godine. Trenutačno je vrijedan 10 milijuna eura. Standardan je na poziciji desnog beka. U stručnim krugovima nosi etiketu jednog od najboljih engleskih braniča mlađe generacije.

Ben Chilwell (22) s Leicesterom je krajem protekle godine produljio ugovor do čak 2024. godine. Kao i Aaron Wan-Bissaka, i Ben Chilwell produkt je klupske akademije. S obzirom na kvalitetu, tržišna cijena mu se utrostručila i danas vrijedi 25 milijuna eura. Nedodirljiv je na poziciji lijevog bočnog. 

S obzirom na Manchesterovo bogatstvo, i Crystal Palace i Leicester navodno bi skupo naplatili najavljene transfere. Crystal Palace tražio bi oko 30, a Leicester oko 60 milijuna eura.

The Sun napominje kako Josep Guardiola smjera pomladiti i "englezirati" momčad. Manchester City, u ekipi s 25 igrača, trenutačno posjeduje tek petoricu Engleza: Raheema Sterlinga, Fabiana Delpha, Phila Fodena, Kylea Walkera i Johna Stonesa.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti