31. 01. 2019 - 12:36
DESET GODINA OD REALOVOG NAJGOREG TRANSFERA: Plaćali su ga 28...
907
Shares
DESET GODINA OD REALOVOG NAJGOREG TRANSFERA: Plaćali su ga 28 hiljada po minuti, a on je bukvalno ZASPAO NA KLUPI!

U MADRIDU SE DANAS IZBJEGAVA PRIČATI O NJEMU

DESET GODINA OD REALOVOG NAJGOREG TRANSFERA: Plaćali su ga 28 hiljada po minuti, a on je bukvalno ZASPAO NA KLUPI!

Sport.ba
31. 01. 2019 - 12:36
0
Shares

U četvrtak uvečer završit će januarski prelazni rok, a taj dan u historiji su ušli događaji poput transfera Luisa Suareza iz Ajaxa u Liverpool, Fernanda Torresa iz Liverpoola u Chelsea… Ali i neki koje je historija uglavnom zaboravila ili su se akteri tih događaja dobro pobrinuli da se više ne spominju.

faubert

Jedan takav detalj iz historiji Real Madrida dogodio se 2009. godine u smiraju prelaznog roka, a u hodnicima Santiago Bernabeua danas se ne smije pričati, ali se zato Katalonci i svi ostali kojima je mrzak madridski gigant, slatko nasmiju kad ga se prisjete.

Prije 10 godina u Real Madrid sletio je Julien Faubert, Francuz kojeg rijetki ljubitelji španskog nogometa pamte, ali navijači Kraljevskog kluba ne mogu ga potisnuti iz sjećanja, iako bi vjerovatno mnogi željeli.

faubert-c

Dakle, francuski veznjak 2009. godine došao je na posudbu u Rojiblancose iz West Hama, a u šest mjeseci provedenih u klubu uspio je ubilježiti samo dva nastupa, protiv Racinga i Atheltica koji su jednako brzo zaboravljeni kao njegova epizoda u jednom od najvećih svjetskih klubova.

faubert

Ali jedan trenutak njegove karijere vjerovatno nikad neće nestati iz sjećanja nogometnih navijača na Pirinejima, naime, čovjek čije je vrijeme na terenu Real plaćao 28 hiljada eura po minuti uspio je zaspati na klupi! I to baš kad je Kraljevski klub gubio od Villarreala.   

faubert-real-madrid-2

Po završetku kratke, ali upečatljive karijere u Madridu, vratio se u West Ham, a kasnije je igrao u Turskoj, Francuskoj, Škotskoj i Finskoj prije nego se otisnuo na avanturu u Indoneziju. Službeno je još aktivan s 35 godina.

Prije 10 godina navukao je majicu Real Madrida i predstavio se navijačima na Santiago Bernabeuu, a danas igra za Borneo. E to je #10yearchallenge...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti