29. 01. 2019 - 16:36
UČITELJICA ROSSIJU: "Valentino ne može se živjeti od vozikanja...
907
Shares
UČITELJICA ROSSIJU:

MOTO GP

UČITELJICA ROSSIJU: "Valentino ne može se živjeti od vozikanja motora"

Sport.ba
29. 01. 2019 - 16:36
0
Shares

Još malo pa nam stiže i MotoGP sezona. Ekipe uštimavaju strojeve, predstavljaju motore, treniraju...

Jedan od najvećih svih vremena, Valentino Rossi (39), sinoć je na talijanskoj državnoj televiziji RAI najavio osobne i ambicije njegovog tima Movistar Yamaha za 2019-u. Među ostalim, našlo se vremena i za priču o prijateljstvu s Bradom Pittom, žestokom navijanju za milanski Inter i Valentinovom djetinjstvu.

To da mu škola nikad nije bila jako mila odavno je poznato, a jučer je otkrio i savjet koji, hvalabogu, nije poslušao:

"Sjedim ja na satu historije umjetnosti. Dosadno... Ne mogu opisat' koliko dosadno. I normalno, to mi se vidi na faci. Pita učiteljica 'Šta je, dosadno ti je?'. Odgovoram: 'Iskreno, da. Dosadan vam je ovaj predmet'. A kaže žena: 'Ma slušaj i uči. Šta ti misliš, da se za život može zaraditi vožnjom motora, a?!" - pričao je Rossi i valjao se od smijeha.

rossi2

Profesionalac je od ranih '90-ih, samo ga Yamaha (bez zarade od reklame) plaća 10 miliona eura godišnje, u gradiću Urbino ima kuću vrijednu 10-ak milijuna, u garaži kolekciju Ferrarija, Porschea, Bentleya i Lamborghinija, na vezu jahta Pershing 56, a ukupni imutak procijenjen na 130.000.000 eura. Ali niko ne zna u što sve investira i kolike je nekretnine nakupovao pa je najsigurnija procjena samo ova:

Valentino Rossi sigurno je jedan od najbogatijih sportaša na planeti. Ispalo je da ipak 'nekako' može živjeti od vožnje motora. A Yamaha za novu sezonu mu je posebno draga jer je u plavo-crnim bojama, kao njegov Inter.

Nije baš najsrdačnija persona, ali je bar iskren. O klincima koji ga žele srušiti kaže:

"Morbidelli i Bagnaia? Nema veze što su 'moji', što su Talijani, nema veze što imam skoro 40 godina. Kad bi me ti klinci prestigli bio bih nenormalno ljut."

'Lud'. K'o njegov Inter.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti