28. 01. 2019 - 19:48
NAKON IZJAVE O KOSOVU, NIKOLA KALINIĆ JE POSTAO NEPOŽELJNA...
907
Shares
NAKON IZJAVE O KOSOVU, NIKOLA KALINIĆ JE POSTAO NEPOŽELJNA PERSONA U SRBIJI:

NEVJEROVATNO

NAKON IZJAVE O KOSOVU, NIKOLA KALINIĆ JE POSTAO NEPOŽELJNA PERSONA U SRBIJI: "Mustafa pređi na Islam", "sa Srbijom si završio"

Sport.ba
28. 01. 2019 - 19:48
0
Shares

Srpski košarkaš koji nastupa za Fenerbahče Nikola Kalinić digao je veliku buru na društvenim mrežama. Govoreći o Kosovu, rekao je da "već dosta decenija to nije 'naša' teritorija" i izazvao bijes velikog broja Srba, koji ga na sve moguće načine vrijeđaju preko društvenih mreža.

"Otkad znam za sebe, a rođen sam 1991. godine, postoje problemi i razmirice oko Kosova. Svjestan sam da će me mnogi zamrziti sada, ali vrijeme je da neko to kaže javno: 'Hajde da riješimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje'. Kosovski boj je bio prije 600 i više godina, a već dosta decenija to nije 'naša' teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako griješim. Niko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti", rekao je, između ostalog, Nikola Kalinić za Blic.

To je bila kapisla koja je zapalila vatru. Na Tviteru Kalinića nazivaju Mustafom, tjeraju ga da pređe u islam, vređaju, čak i prijete...

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti