28. 01. 2019 - 16:09
TEKTONSKI POREMEĆAJ U NEW ORLEANSU: Anthony Davis tražio trade...
907
Shares
TEKTONSKI POREMEĆAJ U NEW ORLEANSU: Anthony Davis tražio trade i samo ovaj tim dolazi u OBZIR !

NBA

TEKTONSKI POREMEĆAJ U NEW ORLEANSU: Anthony Davis tražio trade i samo ovaj tim dolazi u OBZIR !

Sport.ba
28. 01. 2019 - 16:09
0
Shares

Entoni Dejvis je zatražio trejd od Pelikansa, hoće da se bori za titulu i tu nema ko šta da mu prigovori, ovaj Nju Orleans nije dovoljno dobar, niti će to biti u bliskoj budućnosti.

Ali, gdje može da ode Entoni Dejvis kako bi bacio rukavicu Voriorsima. Ne samo gdje, već pitanje i kada.

Ugovor je jasan, od Pelikansa bi dobio maksimalan ugovor 240 miliona dolara na kraju sezone, ili da čeka još jednu godinu i da testira tržište kao slobodni agent 2020.

Opcija Boston je moguća do isteka vremena za trejd, samo ako bi "Kelti" trejdovali Kajrija Irvinga. Ovde je u pitanju takozvani Rouzov presedan, odnosno "Rouzovo" pravilo, nazvano po Deriku Rouzu. Ono podrazumjeva mogućnost da dobijete 30% platežnog limita i petogodišnji ugovor, osim ako niste MVP, dva puta Ol Star ili starter na Ol-Staru. To je omogućilo igračima iz gornjeg ešalona da poslije izlaska iz ruki ugovora dobiju veći, nelimitirani novac. Problem je što ne možete imati takva dva igrača u timu. Poslije Rouza i Dejvis je iskoristio pravilo potpisavši na pet godina sa Pelikansima, 2015. ali i Irving prošle sezone.
 


Dakle, Kajri i Dejvis ne mogu zajedno prije kraja sezone i revizije Kajrijevog ugovora ili trejda. To ne odgovara "Obrvi" koji hoće već u februaru u novi tim.

To nas dovodi jasno do Lejkersa. Oni jedini dolaze u obzir, kako stvari stoje, ali šta bi morali da daju?

Sigurno nekoliko mladih zvezda, verovatno Lonza Bola, Ingrama ili Kajla Kuzmu, ili čak svu trojicu i pikove. Navodno se Dejvis kada su Pelikansi gostovali u LA sastao sa čelnicima Lejkersa, ako bi već narednog meseca formirao partnerstvo sa Lebronom, ove ili možda sledeće sezone bi dobio priliku da se bori za prsten.

Ali, šta Lejkersi mogu da daju?

Možda da izbegnu Ingrama, ali ubace Koldvela Poupa, ili Ronda kako bi ostalo Bol, ali pitaće se Pelikansi. Možda će i Lejkersi čekati, mnogi tvrde da nije pametno dati toliko mladih dobrih igrača za jednog centra, makar bio i tako nadmoćan kao Dejvis.

Ostale opcije bi mogle da budu Njujork, mada oni teško da mogu u dogledno vrijeme da naprave tim za titulu, a Filadelfija je otpala, osim ako ne dođe do nekog spektakularnog trejda, što je poslije dolaska Batlera malo verovatno.

Boston ili Lejkersi, dve najveće franšize u ligi, svakako izbor koji će promijeniti NBA.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti