24. 01. 2019 - 20:38
NAJNOVIJE VIJESTI U SLUČAJU SALA: "Ne prekidajte potragu za...
907
Shares
NAJNOVIJE VIJESTI U SLUČAJU SALA:

EMILIANO SALA

NAJNOVIJE VIJESTI U SLUČAJU SALA: "Ne prekidajte potragu za njim. Živ je!"

Sport.ba
24. 01. 2019 - 20:38
0
Shares

U četvrtak poslijepodne obustavljena je potraga za zrakoplovom u kojem je bio argentinski nogometaš Emiliano Sala, a koji je nestao s radara u ponedjeljak navečer, kad se nalazio iznad La Manchea na letu od Nantesa do Cardiffa.

Tim je povodom njegova sestra, Romina Sala održala medijsku konferenciju u kojoj je preklinjala za nastavak potrage za svojim bratom, koji je zajedno s pilotom nestao iznad kanala.

Policija je prekinula potragu nakon dva i pol dana pretraživanja, ali tijela nisu pronašli.

“U srcu znam da je Emiliano još živ. Preklinjem vas, nemojte prekinuti potragu. Razumijemo napore, ali molim vas, ne prekidajte potragu. Za nas, oni su još živi. Teško nam je izraziti osjećaje jer nam je svima teško”, zavalipa Romina.

Policija otoka Guernseyja ovako je obrazložila svoju odluku.

“Unatoč uloženim naporima zračnih snaga i spasilačkih službi Kanalskih otoka, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, koji su pretražili područje od oko 1700 kvadratnih milja (oko 4403 kvadratnih kilometara), a veći dio prošli i više puta, unatoč pregledanim podacima s mobilnih telefona i satelitskih slika, nismo uspjeli pronaći nikakve tragove aviona, pilota ili putnika. Pregledali smo sve dostupne informacije te uz saznanje kakva je oprema za slučaj opasnosti bila u letjelici donijeli tešku odluku o prekidu potrage”, stoji u službenom priopćenju kapetana Davida Barkera.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti