24. 01. 2019 - 08:23
IPAK IMA NADE Ovo su četiri moguća scenarija za nestali avion...
907
Shares
IPAK IMA NADE Ovo su četiri moguća scenarija za nestali avion u kojem su bili Sala i pilot

IPAK IMA NADE Ovo su četiri moguća scenarija za nestali avion u kojem su bili Sala i pilot

Index.hr
24. 01. 2019 - 08:23
0
Shares

Novi napadač Cardiffa, Argentinac Emiliano Sala (28), koji je u subotu potpisao za engleskog premierligaša, još uvijek se vodi kao nestala osoba nakon što je avion kojim je letio izgubio vezu s kontrolnim tornjem u ponedjeljak navečer.

sala1

Spasilačke službe na terenu su provele cijeli utorak i srijedu, ali su sa zalaskom sunca prekinule potragu. U četvrtak će biti poznato hoće li se potraga u potpunosti obustaviti ili će biti nastavljena.

potragasala1

Policija otoka Guernsey objavila je da je pretraženo more površine 3000 kvadratnih kilometara, što je nešto veće od Istre, ali i dalje nisu nađeni tragovi zrakoplova ili tijela dvojice muškaraca. U utorak navečer nađeno je nekoliko predmeta za koje se smatralo da su dijelovi letjelice, ali o tome još nema potvrde.

potragasala

U međuvremenu, stručnjaci za ovakve situacije postavili su četiri moguća scenarija o nestanku aviona:

1. Sletjeli su na neko drugo mjesto, ali ne mogu uspostaviti kontakt.

2. Sletjeli su u vodu, pokupio ih je brod koji je prolazio, ali nisu uspjeli ostvariti kontakt.

3. Sletjeli su u vodu, ali su uzeli pojaseve za spašavanje koji su bili na brodu.

4. Avion je izgubio kontakt u vodi, ostavivši ih u moru.

sala

Ljudi koji rade na ovom slučaju daju prednost trećem scenariju i kažu da su male šanse da su Sala i pilot preživjeli u vodi.

2019-01-22t145730z-1-lynxnpef0l1bh-rtroptp-4-soccer-sala-crash

"Ako su se spustili u vodu, šanse za preživljavanje, u ovom trenutku, izrazito su male", rekla je policija otoka Guernsey.

emiliano-sala

Podsjetimo, Argentinac se vraćao u Cardiff iz Nantesa, gdje se išao pozdraviti s bivšim saigračima za koje je ove sezone zabio 13 golova u 21 nastupu, što mu je omogućilo transfer u Premiership. Britanska kontrola leta objavila je da je u ponedjeljak oko 20 sati izgubila kontakt sa zrakoplovom koji je letio na 800 metara visine, a posljednji put je na radaru bio kod otočića Alderney u Engleskom kanalu.

sala-vaha2

Pilot je nešto prije nestanka tražio dozvolu za prisilno slijetanje, ali do njega nije došlo. Pretpostavlja se da se Piper srušio u more koje je bilo vrlo valovito, uz pljuskove i uvjete u kojima se moglo preživjeti maksimalno sat vremena. Neovisni stručnjaci smatraju da avion uopće nije trebao poletjeti po takvom vremenu, a riječ je o maloj letjelici koja može primiti do sedam putnika. Od 1000 proizvedenih Pipera od 1983. godine srušilo ih se čak 168.

Učitaj još novosti