22. 01. 2019 - 21:40
Partizan iznenadio Monaco i stigao do važne pobjede
907
Shares
Partizan iznenadio Monaco i stigao do važne pobjede

EUROCUP

Partizan iznenadio Monaco i stigao do važne pobjede

Sport.ba
22. 01. 2019 - 21:40
0
Shares

Košarkaši Partizana upisali su vitalnu pobjedu na gostovanju Monacu u četvrtom kolu druge runde Eurocupa rezultatom 71:68.

Partizan je sa skorom od jedne pobjede i dva poraza stigao u goste Monacu koji je imao trijumf više, te se očekivala velika borba koju smo i dobili u konačnici.

Gosti iz Beograda imali su dugo prednost, gotovo tokom cijelog meča, pa se može reći da su došli do zasluženog trijumfa. Tim iz Kneževine je jedino imao vodstvo u finišu druge, te početkom treće dionice. No, od tog trenutka Crno-bijeli su preuzeli kontrolu igre i došli do zasluženog trijumfa.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Alex Renfroe, potopio je domaćina sa 20 poena, šest skokova i pet asistencija, čime je bio najbolji pojedinac susreta. Amar Gegić je u redovima Partizana odigrao svega 20 sekundi i nije upisao učinak.

S druge strane, Paul Lacombe je postigao 23 poena i bio najefikasniji u Monacu, a još jedan dobar meč odigrao je bivši kapiten Zmajeva, Elmedin Kikanović, koji je postigao 10 poena, te upisao pet asistencija i jedan skok.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti