22. 01. 2019 - 20:31
GOTOVO JE, ONI SE BAŠ NE ŠALE: PSG postigao načelni dogovor,...
907
Shares
GOTOVO JE, ONI SE BAŠ NE ŠALE: PSG postigao načelni dogovor, stiže VELIKO POJAČANJE iz Premiershipa

GUEYE STIŽE U PARIZ

GOTOVO JE, ONI SE BAŠ NE ŠALE: PSG postigao načelni dogovor, stiže VELIKO POJAČANJE iz Premiershipa

Sport.ba
22. 01. 2019 - 20:31
0
Shares

Francuski prvak u potrazi je za pojačanjima, a prioritet je defanzivni veznjak. Adrien Rabiot odbio je produžiti ugovor s Parižanima, pa će na kraju sezone otići besplatno. PSG je kao zamjenu želio dovesti Juliana Weigla ili Leandra Paredesa, ali Borussia Dortmund i Zenit iz Sankt Petersburga ne žele prodati svoje pulene.

rabiot2

Zbog toga, sportski direktor Antero Henrique i ostatak čelnika francuskog kluba okrenuo se pojačanju iz Premiershipa oko kojega se, također, podosta tinte potrošilo.

weigl

Kako prenose francuski mediji, treći igrač ujedno je i treća sreća za klub s "Parka prinčeva". Naime, aktuelni prvak Francuske postigao je načelni dogovor s Idrissom Gueyeom iz Evertona. Centralni veznjak je sa napunjenih 29 godina ušao u najbolje godine nogometne karijere te će ih odigrati u dresu PSG-a.

idrissa-gueye

Međutim, još nije poznato kada bi se transfer mogao dogoditi. Parižani bi trebali engleskom klubu isplatiti 40 miliona eura, ali 'Toffeese' ne žele pustiti Senegalca dok ne pronađu zamjenu za njega.

gueye

Prvi na listi želja bio im je Abdoulaye Doucoure, ali Watford ga ne pušta, da bi se potom okrenuli igraču iz Ligue 1 koji je – zasad – neimenovan. I od njih su dobili odbijenicu. Prema svemu sudeći, pitanje je samo vremena kada će Everton pronaći zamjenu za Gueyea koji će potom direktno otiđi u 'grad svjetla'. I svi će biti sretni...

idrissa-gueye-everton-2017-1fwhbtbweu7is1eublop6rc5s2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti