22. 01. 2019 - 19:26
SLUŽBENO: Dinamo kupio igrača koji je bio otkriće jesenskog...
907
Shares
SLUŽBENO: Dinamo kupio igrača koji je bio otkriće jesenskog dijela HNL-a

1. HNL

SLUŽBENO: Dinamo kupio igrača koji je bio otkriće jesenskog dijela HNL-a

Sport.ba
22. 01. 2019 - 19:26
0
Shares

Nigerijac Iyaji Atiemwen, poznatiji kao Beli, prošao je liječnički pregled na Maksimiru i potpisao je ugovor s Dinamom, objavio je hrvatski prvak na svojim stranicama.

“Ne volim hvaliti pojedince jer je naša najveća snaga momčadski duh, ali činjenica jest da Beli radi neviđenu razliku. Ja mislim da ni Dinamo nema takvog igrača, ljudi jednostavno nisu svjesni koliko je on dobar igrač. Bojim se jer je lako moguće da bez njega ostanemo na zimu jer nam on strašno puno znači", rekao je Goričin trener Sergej Jakirović u novembru u intervjuu.

I bio je u pravu. Dinamo bi Gorici trebao platiti nešto manje od tri miliona eura za 22-godišnjeg igrača koji je u 17 nastupa za Goricu zabio sedam i asistirao četiri gola. Može igrati u vezi te na oba krila što bi itekako koristilo Dinamu, iako još nije poznato hoće li odmah preseliti na Maksimir ili će do kraja ove sezone ostati u Gorici.

Atiemwen je u Goricu došao bez odštete iz turskog Rizespora polovicom prošle sezone, dok je klub još bio u drugoj ligi, tako da je Gorica fantastično zaradila njegovim angažmanom i prodajom. Njegov transfer u Dinamo bit će drugi najveći u historiji HNL-a nakon prelaska Marka Roga iz Splita u Dinamo 2015. godine za oko pet miliona eura.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti