22. 01. 2019 - 14:58
NAJNOVIJE INFORMACIJE: Šta se tačno desilo s misterioznim...
907
Shares
NAJNOVIJE INFORMACIJE: Šta se tačno desilo s misterioznim nestankom aviona ?

NEVJEROVATNO

NAJNOVIJE INFORMACIJE: Šta se tačno desilo s misterioznim nestankom aviona ?

Sport.ba
22. 01. 2019 - 14:58
0
Shares

Novi napadač Kardifa, Argentinac Emilijano Sala (28), koji je u subotu potpisao za člana Premijer lige, vodi se kao nestao, pošto je avion kojim je letio izgubio vezu sa kontrolnim tornjem u ponedjeljak uveče.

Gotovo svi ostrvski mediji bruje o nestanku letjelice kojoj se trag gubi u području engleskog kanala, oko ostrva Alderni (vidi mapu), gdje su poslati spasilački helikopteri sa obje strane.

Iz kluba isprva nije bilo potvrđeno, niti demantovano da se u malom avionu "Pajper Malibu" nalazio njihov novi fudbaler, koji je u subotu, potpisom za Velšane, postao najskuplje pojačanje u istoriji Kadifa, ali je u toku dana stigla potvrda da se Sala nalazio u nestaloj letjelici.

46

"Emijijano Sala je bio u avionu" - rekao je portparol fancuske civilne avijacije o posadi aviona za koji je potvrđeno i to da je bio u vlasništvu gazde engleskog kluba Vinsenta Tana.

Argentinski fudbaler je u Kardif stigao iz redova francuskog Nanta za 17 miliona eura. Iz kontrole leta je potvrđeno da je avion, koji je letio iz Nanta ka Kardifu, u kojem se nalazio Sala sa najmanje još dvije osobe - nestao sa radara u 20:30 po lokalnom vremenu.

Rečeno je takođe da u vreme leta, odnosno u trenutku kada je avion nestao sa radara, nije bilo kritičnih vremenskih nepogoda.

47

(Sport.ba)

Učitaj još novosti