20. 01. 2019 - 22:06
Francuzi pregazili Islanđane, Norveška se mučila sa Egiptom...
907
Shares
Francuzi pregazili Islanđane, Norveška se mučila sa Egiptom ali stigla do pobjede

SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Francuzi pregazili Islanđane, Norveška se mučila sa Egiptom ali stigla do pobjede

Sport.ba
20. 01. 2019 - 22:06
0
Shares

Branitelj naslov svjetskog prvaka, reprezentacija Francuske, pregazila je Island u drugoj utakmici drugog kruga. Nakon pobjede nad aktualnim evropskim prvacima Špancima, sada su Francuzi pružili još uvjerljiviju partiju i upisali pobjedu rezultatom 31-22.

Poveli su sa nevjerovatnih 6-0, a Skandinavci nisu uspjeli doći do gola sve do 13. minute. Ipak, izabranici Gudmundura Gudmundsona uspijeva smanjiti na -4 do kraja prvog poluvremena.

Nije im ta 'sreća' dugo trajala s obzirom da su Francuzi nastavili tamo gdje su stali u prvom poluvremenu. Na krilima odličnih Melvyna Richardsona i Valentina Portea koji su imali 5 golova iz isto toliko udaraca, dolaze do sigurne pobjede.

U redovima Islanda, najefikasniji bio je Elvar Orn Jonsson sa 5 pogodaka.

U drugoj skupini Norveška se mučila s reprezentacijom Egipta do posljednje tri minute utakmice kada je uspjela prelomiti i ostvariti pobjedu rezultatom 32-28.

Fantastični Sander Sagosen zabio je 10 golova za Norvežane, ali ni Magnus Rod nije bio puno slabiji sa 9 zabijenih pogodaka. Za Egipa su po 4 gola zabili Ahmed Elahmar i Mohammad Sanad.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti