19. 01. 2019 - 08:39
Higuain, Robben, De Jong, Falcao...Ovo je 20 VELIKIH TRANSFERA...
907
Shares
Higuain, Robben, De Jong, Falcao...Ovo je 20 VELIKIH TRANSFERA koje čekamo do kraja prelaznog roka

JOŠ UVIJEK ČEKAMO NEKI SENZACIONALAN TRANSFER

Higuain, Robben, De Jong, Falcao...Ovo je 20 VELIKIH TRANSFERA koje čekamo do kraja prelaznog roka

Sport.ba
19. 01. 2019 - 08:39
0
Shares

Zimski prelazni rok se opasno zahuktao. Ostalo je još 10-ak dana do kraja januarskog mercata, a kako sat sve više otkucava sve je veći broj vijesti i glasina o potencijalnim prelascima nogometaša u nove klubove.

Iako je na stotine igrača promijenilo svoje klubove u dosadašnjem toku prelaznog roka, onih velikih transfera ipak nije bilo u toj mjeri. Čak je i onaj najveći transfer, prelazak Christiana Pulisica iz Borussije u Chelsea, dogovoren za ljeto, a kada bi se složila najskuplja momčad ovog prelaznog roka, ona bi koštala nešto manje od 250 miliona eura, odnosno tek nešto skuplje od transfera Neymara iz Barcelone u PSG.

christian-pulisic

Nedostatak velikih transfera ne znači da ih neće biti do kraja prelaznog roka. Dosta klubova intenzivno radi na dovođenju velikih pojačanja, a mi smo uz pomoć stranica Football Whispers izdvojili 20 transfera koji bi se mogli dogoditi do kraja prijelaznog roka.

Podsjetimo, Football Whispers prikuplja sve vijesti i glasine o transferima s raznih nogometnih stranica i posebnim algoritmom određuje koji su transferi vjerovatniji od drugih.

Na ovom popisu nalaze se neka velika imena kao i igrači koji su praktično dogovorili sve uvjete s novim klubom, ali posao još uvijek nije okončan. Tu prije svega mislimo na dolazak Diega Godina u Inter, odnosno Marija Balotellija u Marseille.

higuain2

Što se ostalih transfera tiče, vidljivo je da su u Chelseaju i PSG-u odlučni da do početka februara dovedu poneko veliko pojačanje. Na Stamford Bridgeu 'pucaju' na Gonzala Higuaina, Nicolu Barellu i Leandra Paredesa, a uz PSG se spominju Frenkie de Jong i Julian Weigl.

paredes

Što se ostalih velikih klubova tiče, praktično se uz svaki veže neki igrač. Thomas Partey je želja Manchester Cityja, Kostas Manolas gradskog rivala Uniteda, a Arsenal bi volio dovesti Garyja Cahilla.

de-jong

Talijanski velikani bi u svojim redovima željeli Krzystofa Piateka ili Divocka Origija (Milan), odnosno Arjena Robbena (Inter). Juventus se ne spominje u ovim pričama, baš kao Real i Barcelona, ali aktivni bi mogli biti u Valenciji (Chicarito), odnosno Atleticu (Alvaro Morata).

krzysztof-piatek

Bayernove želje su Callum Hudson-Oddoi i Lucas Hernandez, a zanimljivim se čine potencijalni transferi Radamela Falcaa u Wolverhampton, odnosno Thomasa Vermaelena u Southampton. U svakom slučaju, bit će zanimljivo do kraja prelaznog roka.

falcao

Top 20 potencijalnih transfera do kraja prelaznog roka:

Gonzalo Higuain (Chelsea)
Diego Godin (Inter)
Mario Balotelli (Marseille)
Krzysztof Piatek (Milan)
Leandro Paredes (Chelsea)
Callum Hudson-Odoi (Bayern)
Nicolo Barella (Chelsea)
Michy Batshuayi (Monaco)
Alvaro Morata (Atletico)
Frenkie de Jong (PSG)

Chicarito (Valencia)
Julian Weigl (PSG)
Lucas Hernandez (Bayern)
Kostas Manolas (Manchester United)
Radamel Falcao (Wolverhampton)
Arjen Robben (Inter)
Thomas Partey (Manchester City)
Gary Cahill (Arsenal)
Thomas Vermaelen (Southampton)
Divock Origi (Milan)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti