18. 01. 2019 - 21:36
NBA LEGENDA OSULA PALJBU PO DONČIĆU: "On da bude ispred...
907
Shares
NBA LEGENDA OSULA PALJBU PO DONČIĆU:

NBA LIGA

NBA LEGENDA OSULA PALJBU PO DONČIĆU: "On da bude ispred Curryja? Šalite se? To je besmislica i sramota"

Sport.ba
18. 01. 2019 - 21:36
0
Shares

Kako se bliži All-Star vikend tako navijači, TV analitičari i bivši igrači komentiraju trenutačno stanje glasova.

Luka Dončić, slovenski tinejdžer koji je u dresu Dallasa zaludio Ameriku, miljenik je navijača i dobio je više od tri miliona glasova.

doncic

Ipak, nisu svi oduševljeni činjenicom da je slovensko čudo po broju glasova ispred Stephena Curryja, Jamesa Hardena ili Kevina Duranta. Jedan od takvih je i legendarni šuter Tracy McGrady.

mcgrady-tracy

"Ovo je nepoštivanje na svim nivoima glasanja. Nije ovo samo nepoštivanje čovjeka koji je promijenio čitavu eru košarke, Stephena Curryja, već i Kevina Duranta i Jamesa Hardena. Šalite li se? Ne kažem da Dončić ne treba biti na All-Staru, treba itekako, ali ispred ovih momaka? To je besmisleno, ali očito Durant i Harden nisu miljenici navijača", rekao je McGrady.

Prema trenutnom broju glasova vodi LeBron James s gotovo 3,8 miliona glasova i malo je ispred fantastičnog grčkog košarkaša iz Milwaukee Bucksa Giannisa Antetokounmpa koji je dobio nešto više od 3,6 miliona glasova. Dončić je treći s 3,3 miliona.

lakers-lebron-james

Pravila za glasanje za All-Star

Pet startera se bira iz obje konferencije (dva beka, tri visoka), a ostatak momčadi će birati kapiteni Istoka (Giannis) i Zapada (LeBron). Kapiteni su igrači s najvećim brojem glasova, a nakon što odaberu startere, odabrat će i igrače koji će šansu dobiti s klupe.

Ovako izgledaju glasovi na Istoku i Zapadu za sada:

(Sport.ba)

Učitaj još novosti