17. 01. 2019 - 22:22
Poznati svi učesnici drugog kruga SP-a: Hrvati i Danci u...
907
Shares
Poznati svi učesnici drugog kruga SP-a: Hrvati i Danci u odličnoj poziciji

Poznati svi učesnici drugog kruga SP-a: Hrvati i Danci u odličnoj poziciji

Sport.ba
17. 01. 2019 - 22:22
0
Shares

Posljednjim danom prve grupne faze, saznali smo sve učesnike drugog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu.

Ranije danas, Brazil je osigurao prolaz pobjedom nad Korejom (35-26), ali u drugi krug neće prenijeti niti jedan bod. Naime, Francuska i Njemačka su ostvarili pobjede protiv Brazilaca, a međusobno su odigrali remi (25-25) zbog čega će obje momčadi prenijeti 3 boda. U rezultatski nebitnim utakmicama večeras, aktuelni svjetski prvaci Francuzi pobijedili su Rusiju rezultatom 23-22, dok je Njemačka pobijedila Srbiju 31-23.

Francuska – 3 boda

Njemačka – 3 boda

Brazil – bez boda

Iz skupine B, uz Hrvatsku i Španiju dalje ide Island koji je pobijedio Makedoniju rezultatom 24-22. Međutim ni Islanđani neće prenijeti niti jedan bod zbog poraza od prethodno dvije spomenute momčadi. Hrvatska je u najboljoj poziciji s najviše bodova u skupini drugog kruga.

Hrvatska – 4 boda

Španija – 2 boda

Island – bez boda

Iz takozvane 'skandinavske skupine', Danska nosi maksimalan broj bodova, nakon što je savladala Norvešku u posljednjem kolu rezultatom 30-26. Norvežani tako prenose 2 boda, dok će Tunis ići dalje bez bodova.

Danska – 4 boda

Norveška – 2 boda

Tunis – bez boda

Iz posljednje, skupine D, dalje idu Švedska, Mađarska i Egipat koji je savladao Angolu u posljednjem kolu. Šveđani prenose maksimalna 4 boda jer su pobijedili Mađarsku u zadnjem kolu rezultatom 33-30, a Mađari kao drugi nose sa sobom tek bod, kao i Egipat s kojim su remizirali.

Švedska – 4 boda

Mađarska – 1 bod

Egipat – 1 bod

Učitaj još novosti