17. 01. 2019 - 13:16
NEVJEROVATNI JAMES HARDEN: Sinoć je oborio rekord star 57 godina
907
Shares
NEVJEROVATNI JAMES HARDEN: Sinoć je oborio rekord star 57 godina

NBA

NEVJEROVATNI JAMES HARDEN: Sinoć je oborio rekord star 57 godina

Sport.ba
17. 01. 2019 - 13:16
0
Shares

JAMES HARDEN jednostavno nije normalan. Dva dana nakon što je postavio rekord NBA sezone i Memphisu zabio 57 koševa, Brooklyn Netsima ubacio je još jedan poen više, no to ipak nije bilo dovoljno ozljedama osakaćenim Houston Rocketsima, koji su pali 145-142 nakon dva produžetka.

Bez ozlijeđenih Chrisa Paula i Clinta Capele, Harden radi praktički sve za "Rakete" i skoro pa nema utakmice u kojoj ne sruši neki rekord. Noćas ih je bilo pregršt.

Za početak, Rocketsi su ispucali ukupno 70 trica, što je novi rekord za jednu momčad na utakmici, a kad se tome pridoda 36 pokušaja Netsa, i ukupnih 106 je najveći zbroj ispaljenih trica u povijesti.

Uz 58 koševa, Harden je uhvatio 10 skokova i podijelio šest asistencija, ali ništa ga nije moglo utješiti nakon domaćeg poraza u dva produžetka, pa je na putu do svlačionice nervozno odgurno kameru i zaurlao: "Fuck!"

On je prvi igrač koji je na dvije uzastopne utakmice zabio više od 50 koševa nakon... Jamesa Hardena. Isti je pothvat napravio u prosincu 2017. Ali ako ćemo tražiti posljednjega košarkaša koji je ubacio barem 55 dvaput zaredom, treba otići u daleke šezdesete i sjetiti se legendarnog Wilta Chamberlaina, koji je to učinio 1962.

Harden redovito zabija više od 30 dulje od mjesec dana, od 13. prosinca, a u tom razdoblju je na prosjeku od 42,2 koša.

Možda i najfascinantniji podatak, koji najbolje pokazuje njegov stil igre, je da niti jedan od 115 poena na ove dvije utakmice nije postigao na asistenciju suigrača.

Netsi su dosad bili jedina momčad kojoj Harden nikad nije ubacio 40 koševa. Sad je svih 29 protivnika osjetilo kako je to. Ipak, sve bolja momčad iz Brooklyna preživjela je gostovanje u Teksasu i to zahvaljujući velikim preokretima. Samo minutu prije kraja regularnog dijela utakmice zaostajali su osam poena, minutu i pol prije kraja drugog produžetka sedam, ali serijom 10-0 došli su do velike pobjede. Predvodio ih je Spencer Dinwiddie, koji je s klupe utrpao 33 koša uz 10 asistencija, a Jarrett Allen imao je 20 koševa i čak 24 skoka..

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti