17. 01. 2019 - 07:55
Karlović nakon četiri sata ispao od 8. nositelja, Ćorić...
907
Shares
Karlović nakon četiri sata ispao od 8. nositelja, Ćorić dominantan, Raonić bolji od Wawrinke

AUSTRALIAN OPEN

Karlović nakon četiri sata ispao od 8. nositelja, Ćorić dominantan, Raonić bolji od Wawrinke

Sport.ba
17. 01. 2019 - 07:55
0
Shares

Borna Ćorić izborio je šesnaestinu finala Australian Opena svladavši s laganih 3:0 (6-4, 6-3, 6-4) 38. tenisera svijeta Martona Fucsovicsa. Ćorić je u prvom setu prvi izgubio servis, no odmah ga je vratio te je do kraja meča još tri puta „breaknuo“ svojeg suparnika kojeg je svladao za nešto više od dva sata igre. Ćorić će u idućoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Donskoy – Krajinović.

S druge strane, Ivo Karlović junački je pao u maratonskom meču od gotovo četiri sata protiv osmog nositelja turnira i devetog na svijetu Japanca Keija Nishikorija. Japanac je poveo s 2:0 u setovima, prvi je osvojio sa 6:3, a drugi nakon tie-breaka (8-6).

No, tada Div sa Šalate kreće s fantastičnim tenisom, u trećem setu pri rezultatu 5-5 oduzima servis Nishikoriju, a isti scenarij dogodio se u četvrtom setu te se Karlović s dva puta po 7-5 vratio u igru.

Peti set otišao je do tie-breaka, Karlović je kod rezultata 5-6 oduzeo dva servisa Nishikoriju i došao do situacije da s dva svoja servisa dođe do prednosti od 9-6 i ima tri meč lopte na pobjedu (prema novim pravilima, peti set u Australian Openu igra se na tie-break do 10 poena). No, Karlović gubi oba svoja servisa, a Nishikori ih brani i prolazi u šesnaestinu finala u kojem će igrati protiv boljeg iz dvoboja Kolschreiber – Sousa.

Od ostalih mečeva, izdvajamo trijumf Raonića nad Wawrinkom od 3:1, Carreno-Buste nad Bjelorusom Ivashkom od 3:0, te Herberta nad Chungom od 3:1.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti