16. 01. 2019 - 18:21
CONOR MCGREGOR JE VEĆI OD UFC-a: Ovaj podatak će vas OSTAVITI...
907
Shares
CONOR MCGREGOR JE VEĆI OD UFC-a: Ovaj podatak će vas OSTAVITI BEZ TEKSTA

UFC

CONOR MCGREGOR JE VEĆI OD UFC-a: Ovaj podatak će vas OSTAVITI BEZ TEKSTA

Sport.ba
16. 01. 2019 - 18:21
0
Shares

Irski MMA borac Conor McGregor nastavlja rušiti sve rekorde. Veliki showman stigao je do 30 miliona pratitelja na Instagramu, a pratiteljima se zahvalio objavom koja prikazuje njegovu veličinu

Nestvarno!

Irski MMA borac Conor McGregor stigao je do brojke od 30 miliona pratitelja na Instagramu. Ostavio je u prašini sve najpoznatije borce današnjice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

30 million @instagram followers. Wow! Thank you all ❤️

Objavu dijeli Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

Njegov najveći rival Khabib Nurmagomedov ima 13,4 miliona, a UFC-ov službeni Instagram profil ima tek 12,3 miliona pratitelja.

Po tome bi se dalo zaključiti da je McGregor postao veći od organizacije u kojoj se nalazi pa ne trebaju čuditi lukrativni ugovori i honorari za borbe kojima ga obasipaju. Dagestanac Khabib također ima više pratitelja od UFC-a i na najboljem je putu da i on značajno nadmaši granice UFC-a.

Nurmagomedov i McGregor već neko vrijeme gravitiraju ka boksu pa bi i na tom tržištu mogli do još većeg broja fanova.

U boksu primat drži Floyd Mayweather koji ima 22,6 miliona pratitelja na Instagramu, a prati ga Anthony Joshua sa 8,1 milion sljedbenika.

Popularnost je u borilačkom sportu jedna od značajnijih stvari jer onaj koji je popularniji može diktirati bolje uvjete i biti na takozvanoj 'A strani' prilikom uparivanja s nekim borcem. Borac koji je na 'A strani' dobiva više novca od borca na 'B strani', a Conor McGregor u tom je segmentu u najboljoj poziciji.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti