15. 01. 2019 - 21:10
GOLČINA O KOJEM PRIČA CIJELI SVIJET: Pogledajte trk u stilu...
907
Shares
GOLČINA O KOJEM PRIČA CIJELI SVIJET: Pogledajte trk u stilu Usaina Bolta (VIDEO)

JUNAK U UTAKMICI PROTIV SEVILLE

GOLČINA O KOJEM PRIČA CIJELI SVIJET: Pogledajte trk u stilu Usaina Bolta (VIDEO)

Sport.ba
15. 01. 2019 - 21:10
0
Shares

U prošlom kolu elitne španske lige 24-godišnji hitronogi napadač Athletic Bilbaa, Inaki Williams, postigao je dva gola u derbiju sa Sevillom na San Mamesu.

Favorizirana Sevilla samo je nekoliko dana prije pobijedila s 3:1 Athletic na njegovu stadionu u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja, ali Baski su se revanširali Andalužanima u njima puno važnoj utakmici u prvenstvu.

inaki-williams

Pomalo nevjerovatno zvuči podatak da je Williams postigao pogodak na domaćem terenu nakon čak 770 dana posta ili 41 utakmice. Zbog svoje hitrine, Williams je puno opasniji kada Athletic gostuje i igra na kontre. Prije ove utakmice postigao je pet golova, svih pet na gostovanjima.

Ovaj put bio je dvostruki strijelac na San Mamesu i može se reći da je donio iznimno važnu pobjedu svom klubu, koji je u prvom dijelu sezone igrao jako loše i tavorio pri dnu tabele. Tek je sredina sezone, vjerovatno će Athletic izaći iz krize do kraja prvenstva, ali zasad se grčevito bori za ostanak u ligi, pa je razumljivo zašto su njegovi navijači tako bučno proslavili pobjedu.

inakiwilliams1

Tamnoputi napadač koji je rođen u Bilbau, a otac i majka su mu afričkog porijekla (Gana i Liberija), odigrao je, ukupno gledajući, odličnu utakmicu, a najupečatljiviju trenutak priredio je u 84. minuti, kada je nakon sjajne solo-akcije postigao drugi, doista čudesan pogodak i izazvao delirij na stadion.

Williams je na svojoj polovici terena prihvatio loptu i poletio terenom kao ispaljen iz topa. S dugačkim forom pretrčao je dvojicu gostujućih igrača tako da se činilo kao da hodaju. U punom sprintu obišao je golmana i postigao pogodaak koji je podigao cijeli stadion na noge. Svakako najgol kola, možda i cijele sezone. I ne samo u Španiji!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti