15. 01. 2019 - 19:00
SPURSI OBJAVILI VIJEST KOJE SU SE SVI PRIBOJAVALI: Harry Kane...
907
Shares
SPURSI OBJAVILI VIJEST KOJE SU SE SVI PRIBOJAVALI: Harry Kane će biti van terena duže vremena!

LOŠA VIJEST ZA TOTTENHAM

SPURSI OBJAVILI VIJEST KOJE SU SE SVI PRIBOJAVALI: Harry Kane će biti van terena duže vremena!

Sport.ba
15. 01. 2019 - 19:00
0
Shares

Tottenham je danas i zvanično potvrdio da je Harry Kane povrijedio ligamente skočnog zglova i da će makar do marta biti odsutan sa terena.

kane1

To je ogroman udarac za Spurse jer nije potrebno trošiti riječi koliko je Kane bitan za njihovu igru. Dovoljno je pomenuti sljedeći podatak: Otkako je Mauricio Pochettino preuzeo Tottenham, Kane je postigao 119 od ukupno 333 premijerligaška gola Tottenhama. Dakle, trećinu!

kane

Međutim, povreda skočnog zgloba polako postaje da bude hronična. Ovo je četvrti put u četiri godine da je Kane doživio istu povredu skočnog zgloba lijeve noge. U prethodna tri slučaja je Kane ukupno odsustvovao sa terena 100 dana. Sada će pauzirati još 45 dana.

tottenham-kane-alli-eriksen

Prema tome vjerojatno će propustiti osminu finala Lige prvaka u kojoj Englezi igraju s Borussijom Dortmund. Prvi susret na rasporedu je 13. februara, dok je uzvrat 5. marta. U tom periodu Spurse također čeka derbi s Chelseajem u polufinalu Liga kupa, kao i prvenstveni ogled s istim klubom te još jedan gradski derbi s Arsenalom.

kane

Tottenham ove sezone vodi bitku za sami vrh Premier lige, međutim ovo im je ogroman udarac pa će im cilj sada biti ostati među četiri najbolja kluba u zemlji. Kane je ove sezone zabio 14 golova u prvenstvu te ih je namjestio još četiri.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti