15. 01. 2019 - 14:22
Čelik otputovao na pripreme, Simeunović i Blažević potpisali...
907
Shares
Čelik otputovao na pripreme, Simeunović i Blažević potpisali ugovore

Čelik otputovao na pripreme, Simeunović i Blažević potpisali ugovore

Sport.ba
15. 01. 2019 - 14:22
0
Shares

Nogometaši Čelika otputovali su danas na pripreme u Antaliju, gdje će boraviti do 2. februara. Pred polazak u Tursku ugovore su potpisali novi igrači, Ante Blažević na dvije i Deni Simunović na godinu.

Ugovor na godinu, tokom vikenda, potpisao je i golman Samu Volontinen iz Finske.  

Sinoć je dogovoren raskid ugovora s Aldinom Šišićem, dok raskid još nije dogovoren sa Stevom Nikolićem i Arminom Duvnjakom, ali oni neće putovati na drugu pripremnu fazu.

Na pripreme nije otputovao ni Dino Bevab, koji zbog nagomilanih dugova traži raskid ugovora. Bevab nije ni dolazio u Zenicu. S ekipom danas nije otputovao ni golman Branislav Ružić, kojem je obećano da će mu sutra biti isplaćen dug.

- Danas smo isplatili neke zaostatke. Ružić je tražio da mu se prije polaska plati i to ćemo učiniti sutra, a on će se ekipi priključiti u petak. S njim će doći i Ljubiša Pecelj, koji treba uzeti papire iz Zvijezde iz Gradačca - kaže trener Adnan Ornek, koji je najavio kako će klub pokrenuti postupak protiv Bevaba.

Zeničani su već dogovorili pet kontrolnih utakmica. Za sada su sigurni rivali azerbejdžanski Sumgajit, zatim ruski SKA-Kabarovsk, Feronikeli s Kosova, kazahstanski Šakhter i albanska Drita, dok će tokom boravka u Antaliji dogovoriti još jednu utakmicu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti