14. 01. 2019 - 15:18
Knicksi se rješavaju Turčina: New York i Chicago mijenjaju...
907
Shares
Knicksi se rješavaju Turčina: New York i Chicago mijenjaju najskuplje igrače?

NBA LIGA

Knicksi se rješavaju Turčina: New York i Chicago mijenjaju najskuplje igrače?

Sport.ba
14. 01. 2019 - 15:18
0
Shares

New York je odlučan u ideji da se riješi Enesa Kantera, najskupljeg igrača u momčadi. Turski košarkaš će ove sezone zaraditi 18,6 miliona dolara, a Knicksi u njemu ne vide igrača kojeg bi željeli imati na rosteru nakon ove sezone i bez obzira što mu ugovor ističe na kraju sezone, ovih dana ga se pokušavaju 'riješiti' u tradeu.

Tako su američki mediji prije nekoliko dana pisali o poslu kojeg su Knicksi željeli napraviti sa Sacramentom u kojem bi Kanter otišao u redove Kingsa dok bi u suprotnom pravcu otišao Zach Randolph.

No, do tog posla ipak nije došlo, a kako je New York uporan, tako je danas stigla vijest kako su Knicksi u pregovorima s Chicagom. U tradeu s Bullsima u Madison Square Garden otišao bi Jabari Parker, još jedan igrač sa skupim ugovorom (20 miliona dolara godišnje) kojeg se njegov klub odrekao.

Pitanje je samo zašto bi Bullsi uzeli Kantera koji im apsolutno ne treba jer na njegovoj poziciji imaju Wendella Cartera i Robina Lopeza s time da Chicago nema nikakve ambicije za pobjedama ove sezone.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti