13. 01. 2019 - 12:17
DA LI JE OVO KRAJ ZA EDINA ? Monchiev potez ukazuje na to
907
Shares
DA LI JE OVO KRAJ ZA EDINA ? Monchiev potez ukazuje na to

SERIE A

DA LI JE OVO KRAJ ZA EDINA ? Monchiev potez ukazuje na to

Sport.ba
13. 01. 2019 - 12:17
0
Shares

Na bordo dijelu Olimpica  žele spremno to dočekati odlazak Edina Džeke. Italijanski mediji prenose da Vučica već lagano traži igrača koji će biti dostojna zamjena za našeg napadača, a na meti Rome je jedan sjajan napadač.

Kako Talijani javljaju radi se o Andrei Belottiju koji je oduševio svojim igrama u Torinu i pravo je čudo kako još uvijek nije promijenio klub. Calcionews24 prenosi da je Monchi pokazao veliki interes za napadača Torina i siguran je da bi on bio dostojna zamjena za Edina Džeku, koji bi uskoro mogao napustiti.

belotti

Belotti bi u Romu mogao doći već na kraju ove sezone bez obzira na to da li će Džeko otići ili ostati. U Torinu su jasno poručili da on može ići ukoliko neki klub mečira otkupnu klauzulu od 100 miliona eura. Ali Monchi se nada da bi Belotti mogao doći za nekih 60 do 70 miliona eura, te u suprotnom pravcu je spreman poslati mladog Diega Perottija.

Roma je bila sigurno vjerovatno iznenađenje prošle sezone u Ligi prvaka pogotovo jer su u četvrtfinalu ovog takmičenja uspjeli izbaciti favoiziranu Barcelonu. Roma ove sezone ne igra ni približno kao prošle, ali navijačim rimskog kluba se nadaju da će njihov tim biti dosta bolji u drugom dijelu sezone.

Roma je odlučila nagraditi pojedine fudbalere izborom za najbolje poteze u 2018. godine. Rimski klub je jučer na zvaničnoj stranici kluba obznanio da su izabrali igrača koji je imao najbolju asistenciju protekle godine, a ta nagrada otišla je u ruke našeg Edina Džeke.

U veoma teškoj konkurenciji navijači su na kraju odlučili da ova nagrada ide Džeki za sjajnu asistenciju na meču protiv Shakhtara u kojem je Roma vjerovatno prelomila sezonu u Ligi prvaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti