13. 01. 2019 - 11:00
EVO KAKO JUVE POSLUJE: Obznanjene brojke iz Ramseyevog ugovora
907
Shares
EVO KAKO JUVE POSLUJE: Obznanjene brojke iz Ramseyevog ugovora

SERIE A

EVO KAKO JUVE POSLUJE: Obznanjene brojke iz Ramseyevog ugovora

Sport.ba
13. 01. 2019 - 11:00
0
Shares

Više nema nikakve dileme, Aron Remzi je igrač Juventusa. "Bjankoneri" će do kraja januara pokušati da ubijede Arsenal da ga pusti šest mjeseci ranije, ali "Guneri" su ispostavili velike zahtjeve, pa je u ovom trenutku to malo vjerovatno.

Velšanin je obavio ljekarske preglede u Londonu u prisustvu Juventusovih ljekara, potvrđeno je da će uz bonuse biti, poslije Ronalda najplaćeniji igrač Juventusa.

Naime, njegova osnovna plata je 6.5 miliona eura, što je manje od Dibale, ali ima pola miliona ako odigra 50% mečeva i još milion i po, ako odigra 70% utakmica.

ramsey

Provizija je 9 miliona eura, gotovo duplo manja nego kada je Emre Džan kao slobodan igrač prošlo ljeto stigao iz Liverpula.

Mnogi su podijeljeni oko toga koliko će značiti Juventusu, ali pretpostavlja se da će kapiten Arsenala biti zamjena za Kediru, da će doprinjeti da vezni red bude efikasniji, a da će povrede biti prošlost, tačnije da u Juventusu imaju mnogo bolje lekare i sistem rada nego u Arsenalu.

"Nedisciplinovan je, to je njegov najveći problem u igri, ali to se u Italiji, pogotovo kod trenera kao Alegri brzo ispravi. Vidjeli smo mnogo puta da za razliku od ostalih italijanskih klubova Juve zna sa fudbalerima iz PL, Evra je samo jedan od primjera", kaže Paolo Di Kanio.

Remzi će inače potpisati ugovor na pet godina.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti