13. 01. 2019 - 08:58
NIKO NIJE HTIO NA BASKET S NJIM, A SADA JE JEDAN OD NAJBOLJIH...
907
Shares
NIKO NIJE HTIO NA BASKET S NJIM, A SADA JE JEDAN OD NAJBOLJIH CENTARA LIGE: Pogledajte status srbijanskog centra

NBA

NIKO NIJE HTIO NA BASKET S NJIM, A SADA JE JEDAN OD NAJBOLJIH CENTARA LIGE: Pogledajte status srbijanskog centra

Sport.ba
13. 01. 2019 - 08:58
0
Shares

BITI NBA igrač i imati nadimak koji ne sadrži inicijale i broj na dresu, neovisno koliko oni bili zabavni i lako pamtljivi, pokazuje da se neko potrudio smisliti dostojan opis nečijeg izgleda ili nečije igre.

Nije misterija kako je James Harden dobio nadimak pod kojim je poznat, niti da je spojena obrva Anthonyju Davisu mogla priskrbiti jedino nadimak Unibrow. Zato su oni nadimci koji promoviraju nečiju igru većini ipak puno draža opcija jer neki primjeri su doista maestralni. Tko ne bi volio imati nadimak Half Man Half Amazing, koji je svojevremeno Vince Carter opravdavao na dnevnoj bazi, ili The Mailman, pod kojim je isporučivao Karl Malone?

Glavni akter ovoga teksta svoj nadimak dijeli s vjerojatno najpoznatijim stripovskim negativcem. Čovjekom koji iznova smišlja nevjerojatne planove kako posijati strah i uništiti zaštitnika grada Gothama. Uz genijalnost koju posjeduje, posjeduje i prilično lako pamtljivo i kul ime. Joker.

jokic

Koliko je Nikoli Jokiću pomogla činjenica da prva tri slova prezimena dijeli s tim nadimkom nema potrebe objašnjavati. S druge strane, njegova dodavanja i igra otkrivaju nam kako bi mu taj nadimak odgovarao čak i da se preziva Marjanović ili Stojaković. Jer, neovisno o raspletu početne akcije, uvijek ima nekog jokera u rukavu.

Oće netko na basket?

1

Vratimo se nakratko u 2011. godinu. Desetak dana prije 16. rođendana, početkom februara jedan mladić na Facebooku je napisao status "oće neko na basket". Nije dobio nijedan lajk.

A to je danas taj Joker, zvijezda NBA lige !! Život je nepredvidljiv. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti