12. 01. 2019 - 21:02
Higuain je ponovo bio OČAJAN u napadu, a onda je Cutrone ušao...
907
Shares
Higuain je ponovo bio OČAJAN u napadu, a onda je Cutrone ušao sa klupe i sa dva FANTASTIČNA POGOTKA u produžetku odveo Milan u četvrtfinale kupa

TALIJANSKI KUP

Higuain je ponovo bio OČAJAN u napadu, a onda je Cutrone ušao sa klupe i sa dva FANTASTIČNA POGOTKA u produžetku odveo Milan u četvrtfinale kupa

Sport.ba
12. 01. 2019 - 21:02
0
Shares

Milan je u četvrtfinalu Kupa Italije. Rossoneri su u klasiku, kao gosti, srušili Sampdoriju s 2:0 i to u produžecima golovima Patricka Cutronea, čime su osigurali dvoboj protiv boljeg iz duela Napoli - Sassuolo (nedjelja, 20:45) u borbi za polufinale natjecanja. 

U Liguriji je viđena tipična talijanska utakmica, sporog ritma uz veliku taktičku borbu. Moglo je biti i golova, ali su na jednoj strani promašivali Quagliarrella, Ramirez i Kownacki promašivali, a i ono što su dobro šutirali uspio je obraniti maestralni golman gostiju Reina. S druge strane, gosti su uglavnom pokušavali preko Higuaina, koji je na raskršću između ostanka u Milanu i odlaska u Chelsea. 

12

Debitovao je 35 miliona eura plaćeni Brazilac Lucas Paqueta, koji je igrao 85 minuta u svom dobro debiju za talijanskog velikana. Gennaro Gattuso je u 91. i 99. minuti napravio dvije izmjene koje su mu i donijele prolaz u četvrtfinale.

Prvo je ušao Cutrone, a drugi Andrea Conti. I upravo je desni bek sjajno ubacio pred gol s desne strane u 102. minuti, a napadač Milana pobjegao obrani i u svom stilu zabio za veliko vodstvo. 

Sampdoria se izgubila nakon primljenog gola, a Rossoneri su to iskoristili i u 108. minuti riješili meč. Hakan Calhanoglu je poslao dugu loptu, a Cutrone vidio istrčavanje golmana Rafaela te ga elegantno lobovao za konačnih 2:0. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti