12. 01. 2019 - 14:49
PROŠLOGODIŠNJA SENZACIJA S AUSTRALIAN OPENA UZELA PRVI TURNIR:...
907
Shares
PROŠLOGODIŠNJA SENZACIJA S AUSTRALIAN OPENA UZELA PRVI TURNIR: De Minaur pobjednik Sidneya

SIDNEY

PROŠLOGODIŠNJA SENZACIJA S AUSTRALIAN OPENA UZELA PRVI TURNIR: De Minaur pobjednik Sidneya

Sport.ba
12. 01. 2019 - 14:49
0
Shares

Već u drugoj sedmici nove teniske sezone imamo nova dva pobjednika na ATP Touru. Tennys Sandgren, 27-godišnji Amerikanac iz Tennesseeja, još je jedan od, u posljednje vrijeme, cijele poplave osvajača-debitanata na ATP Touru. Tenisač koji je prije godinu dana bio senzacija Australian Opena na kojemu je igrao četvrtfinale, a nakon toga, izuzev finala u Houstonu, bio uglavnom prolaznik, u drugom je pokušaju osvojio premijernu titulu i u pravo vrijeme pronašao lanjsku formu iz Melbournea.

U finalu Aucklanda Sandgren je prilično lako sredio Camerona Norrieja, 23-godišnjeg Britanca rođenog u Johannesburgu koji je do 16. godine živio upravo u Aucklandu dok mu nisu prišli Britanci s ponudom koja se ne odbija. Norrieju je ovo bilo prvo finale i to s pozivnicom.

988

Iz svog trećeg Alex de Minaur dotrčao je do prve od sigurno mnogih titula. Australski tinejdžer napravio je u Sydneyju, gradu u kojemu je rođen, korak koji mu je nedostajao prošle godine kada je u finalu izgubio od Rusa Medvedeva. Sada je to iskustvo naplatio protiv talijanskog veterana Andreasa Seppija koji je čekaonici od Moskve 2012., a prije kojeg je u subotu morao pobijediti Gillesa Simona (6:3, 6:2).

(Sport.ba)

Učitaj još novosti