11. 01. 2019 - 22:30
NIKOLA JOKIĆ BI MOGAO OSTATI BEZ ALL STARA ZBOG SVOJIH...
907
Shares
NIKOLA JOKIĆ BI MOGAO OSTATI BEZ ALL STARA ZBOG SVOJIH SUNARODNJAKA:

NBA

NIKOLA JOKIĆ BI MOGAO OSTATI BEZ ALL STARA ZBOG SVOJIH SUNARODNJAKA: "Nećemo glasati za njega, to je za njegovo dobro"

Sport.ba
11. 01. 2019 - 22:30
0
Shares

Srpski košarkaš Nikola Jokić privlači pažnju kako na terenu sjajnim partijama, tako i van njega svojim humorom i neposrednošću. Ipak, ni to nije dovoljno da Srbija u potpunosti podrži mladog Somborca i glasa za njega pred predstojeći NBA All Star meč.

Poređenja radi, Luka Dončić sjajnim partijama je zaludio prvo Evropu, pa NBA. Dobio je podršku medija, nalazi se u timu u kojem može da se dokaže, a tu je i glavni mentor Dirk Novicki, kao i nacija koja je stala iza njega.

Trenutno je drugi u izboru navijača na Zapadu za Ol-star, odmah iza Lebrona Džejmsa sa preko 2 miliona glasova, a glavni razlog su, kako navode Amerikanci, "klikovi" koji dolaze iz Slovenije svakodnevno.

Zanimljivo je, da se iz, naravno, opravdanih razloga, Luka nije našao u selekciji Zmajčeka u kvalifikacijama za SP koje će njegov tim propustiti, kao i Olimpijske igre. Ali, o tome više niko i ne priča. Dončić je već Ol star, skoro pa iznad reprezentacije, što, ruku na srce, u Srbiji teško da bi "prošlo".

Sa druge strane, u "zemlji košarke", popularni Džoker nema punu podršku, koju zaslužuje, i to, zbog propuštenog Evropskog prvenstva, u sezoni u kojoj je potpisao enormno veliki ugovor sa Denverom težak oko 150 miliona dolara, za koji se trebalo dokazati, najviše klubu. To je i logično uzimajući u obzir načela po kojima Amerikanci funkcionišu.

Prema posljednjem "presjeku stanja" Jokić je po broju glasova 11. među igračima iz Zapadne konferencije sa 740,918 "klikova" na njegovo ime. Ipak, ako bi se sutra igrao "ol-star" meč, ne bi ušao u "roster" od 12 igrača s obzirom na to da je među visokim igračima (frontcourt) u zaista paklenoj konkurenciji tek sedmi, iza Džejmsa, Dončića, Džordža, Durenta, Dejvisa i Adamsa.

Pozivi da se za njega glasa i u Srbiji jesu urodili plodom, ali ne kako je očekivano, što se i vidjelo po komentarima "uvrijeđenih" navijača na portalima, koji ne praštaju "neodazivanje" ali i "uspjeh":

lll

7z7

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti