11. 01. 2019 - 19:53
Hrvatska u sjajnoj utakmici pobijedila Island: Stepančić i...
907
Shares
Hrvatska u sjajnoj utakmici pobijedila Island: Stepančić i Cindrić igrali kao u transu

SP U RUKOMETU

Hrvatska u sjajnoj utakmici pobijedila Island: Stepančić i Cindrić igrali kao u transu

Sport.ba
11. 01. 2019 - 19:53
0
Shares

Hrvatska je u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu odigrala vrlo dobar, na momente i fanatičan dvoboj te pobijedila vrlo neugodni Island s 31:27. Gledali smo izuzetno uzbudljivu utakmicu sa mnogo preokreta, ali su Kauboji nošeni velikom podrškom s tribina uspjeli othrvati svim naletima Skandinavaca.

Počelo s nevjerovatnom napadačkom rapsodijom s obje strane. Ili, ako ćemo drugačije gledati, odbrane su bile jako loše. Prvih deset napada na utakmici bilo je realizirano, tako da je nakon prvih šest minuta rezultat već bio 5:5. Egal se igrao sve do 9:9, Hrvatsku je u igri držao fantastični Stepančić, ali tada Island prvi puta odlazi na dva razlike, vrlo skoro i na 14:11. Tada se dogodio neki klik kod Kauboja i gledamo fanatičnu igru do kraja poluvremena, naši susjedi prave seriju 5:0 te na veliki odmor odlaze sa 16:14 vodstvom.

Drugo poluvrijeme nastavlja se u sličnom tonu. Červarova družina igra kao u transu i dolazi do četiri pogotka prednosti, 20:16. Slijedi neobjašnjiv raspad kod Hrvata i rivali prave nevjerovatnu seriju od 8:2, za ukupnih 24:22. Treći pivot Marin Šipić s golom i iznuđenih isključenjem spašava stvari, potom zabijaju potom Horvat, Duvnjak i Cindrić, igra se gol za gol. U 54. minuti, kod 26:26 igraju jako dug napad, da bi doslovce u zadnjem dodavanju Stepančić probio golmana za novo vodstvo Hrvatske.

To je bio ključan moment utakmice, taj gol kao da je uništio Islanđane i na krilima toga rade seriju golovima Horvata, Cindrića i Mandića za visokih +4, a uz sve je na golu odličan bio Šego. Do kraja su Hrvati rutinski sačuvali vodstvo i upisali tešku, ali potpuno zasluženu pobjedu od 31:27.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Stepančić sa 8 golova, Cindrić je dodao 6, Horvat 5, Duvnjak 4 gola, dok je Šego bio odličan na golu s 12 odbrana. Kod poraženih, Palmarsson je zabio 7 golova, Gunarsson dva manje. 

U sljedećem kolu, Hrvatska će igrati u nedjelju protiv Japana koji je u prvom kolu uvjerljivo poražen od Makedonaca.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti