11. 01. 2019 - 18:00
MONACO SE VRAĆA NA STARE STAZE: Nakon Fabregasa Henry dovodi...
907
Shares
MONACO SE VRAĆA NA STARE STAZE: Nakon Fabregasa Henry dovodi još jedno VELIKO POJAČANJE iz Chelseaja?!

KNEŽEVIMA SU POTREBNA POJAČANJA

MONACO SE VRAĆA NA STARE STAZE: Nakon Fabregasa Henry dovodi još jedno VELIKO POJAČANJE iz Chelseaja?!

Sport.ba
11. 01. 2019 - 18:00
0
Shares

Fudbalski klub MonaCo je u velikim problemima ove sezone, čovjek koji im je donIo titulu prvaka Francuske Leonardo Jardim je zbog katastrofalnih rezultata dobio i otkaz, a šansu je dobio bivši igrač ovog kluba Thierry Henry.

henry

Nije uspio ni legendarni Francuz mnogo da promijeni situaciju, aktuelni vicešampion nalazi se na pretposljednjem mjestu na tabeli sa 13 bodova iz 18 kola.

Povrede su veliki problem za "Kneževe", ali je i činjenica da im nedostaje kvalitet, pa će to pokušati da promijene u januaru.

thierry-henry-monaco

Već su stigli iskusni defanzivac Naldo (Schalke) i lievi bek Fodo Ballo-Toure (Lille), ali je jasno da se neće tu zaustaviti.

Očekuje se i dolazak Cesca Fabregasa iz Chelseaja, ali izgleda da Španac neće biti jedini fudbaler "Plavaca" koji će karijeru nastaviti na stadionu "Luj drugi".

fabregas1

Naime, Fabregasu bi društvo do kraja godine u Monaku mogao da pravi napadač Michy Batshuayi.

Momak koji je nakon sjajne sezone u dresu Marseillea pojačao Chelsea ljeta 2016. godine, aktuelnu takmičarsku godinu počeo je na pozajmici u Valenciji.

batshuayi

Ipak, nije se snašao u Španiji, potvrđeno je da će njegova pozajmica biti okončana i da će se vratiti na "Bridge" u narednim danima.

Sarri ne računa na njega i pored činjenice da ima problema sa napadačima, pa će Belgijanac na novu pozajmicu, a kao validna opcija pojavio se Monaco.

Povratak u Francusku mogao bi da bude od velikog značaja za Batshuayia, ali će "Kneževi" imati i jaku konkurenciju u Evertonu i Crystal Palaceu.

batshuayi

(Sport.ba)

Učitaj još novosti