11. 01. 2019 - 11:06
Barcina rekordna investicija u velikim problemima: Bivša...
907
Shares
Barcina rekordna investicija u velikim problemima: Bivša zvijezda Reala blizu Camp Noua

COUTINHO VAN FORME

Barcina rekordna investicija u velikim problemima: Bivša zvijezda Reala blizu Camp Noua

Sport.ba
11. 01. 2019 - 11:06
0
Shares

Barcelona je izgubila u Valenciji u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja. Levante je slavio s 2:1, a moglo je biti i gore za Katalonce. Za mnoge iznenađujući rezultat, jer istog protivnika Barcelona je prije dvadesetak dana u prvenstvu razbila s 5:0 na njegovu stadionu.

barcelona-denis-suarez-alba

Međutim, tada je na travnjak Estadi Ciutat de Valencia istrčala bitno drugačija momčad Barcelone. Sinoć su s te utakmice u početnoj postavi nedostajali Pique, Lenglet, Jordi Alba, Rakitić te iznad svih Suarez i Messi, koji je na toj utakmici sredinom prosinca postigao hat-trick.

messi-suarez-barcelona

Iako je Barcelona izgubila, rezultat ipak nije pretjerano zabrinjavajući za Katalonce, jer sljedećeg tjedna igra se uzvrat na Camp Nouu, pa Barca može sve lako nadoknaditi. No, zabrinjavajuća je slaba partija jako skupo plaćenih igrača, koji su dovedeni da budu velika pojačanja, a ne da samo popunjavaju broj i glancaju klupu.

Prije svih se tu misli na Philippea Coutinha, brazilskog reprezentativca kojeg je Barcelona prošle zime dovela iz Liverpoola za rekordnu svotu, kada su u pitanju ulazni transferi katalonskog kluba.

Coutinho je zaronio u duboku krizu i trenutačno ni izbliza ne sliči igraču koji je oduševljavao igrama u Liverpoolu te zbog čega je Barca odlučila istresti Redsima debelo preko 100 milijuna eura.

coutinho

U konačnici bi ta cifra mogla probiti 140 milijuna eura. Jedino vrijedno spomena što je napravio na utakmici jest to što je u završnici realizirao jedanaesterac. Nije da je to baš ništa, jer treba znati zabiti i s kreča, ali je ipak premalo za tako skupo plaćenog igrača.

Da je to problem, svjedoči nervozna reakcija trenera Barcelone Ernestea Valverdea nakon utakmice.

„Kada Dembele nije igrao, stalno ste me ispitivali o njemu, a sada me napadate zbog Coutinha. Stalno se vrtimo u krug“, grmio je Valverde i dodao:

barcelona-dembele-suarez-messi

„Ako niste zadovoljni, jedino što možete napraviti jest to da prionete još jače raditi. To rečenicu stalno ponavljamo, mijenjaju se jedino imena“, kazao je Valverde nakon poraza protiv Levantea.

Nije problem samo u toj utakmici, Coutinho već duže vrijeme slabo igra. Otkada je došao u Barcelonu, Coutinho ne pruža ono što se od njega očekivalo, ali u zadnje vrijeme je totalno izvan forme, praktički je ispao iz udarnog sastava i trebat će dobro zapeti kako bi vratio povjerenje trenera.

barcelona-messi-suarez-dembele-coutinho

Brazilac je dosta dobro krenuo u sezonu. Zabio je četiri pogotka u prvenstvu i jedan u Ligi prvaka. Ali svih pet do kraja listopada, a nakon toga nijedan sve do sinoćnjeg gola iz jedanaesterca protiv Levantea. U prvenstvu i Ligi prvaka upisao je ukupno četiri asistencije, posljednju početkom studenog protiv Intera u Milanu.

Djelomičan razlog drastičnog pada forme svakako je ozljeda mišića zbog koje je tijekom studenog izbivao s terena dva tjedna, ali s time se ne može sve objasniti. Nije Coutinho jedini koji je odigrao ispod razine protiv Levantea.

ernesto-valverde-barcelona-917619

U momčadi je bilo nekoliko poletaraca, Murillo je debitirao, ali Barca je istrčala u prilično jakom sastavu, barem po imenima: Cillessen; Semedo, Murillo, Chumi, Miranda; Busquets, Alena, Vidal; Malcom, Coutinho i Dembele.

Samo za posljednju trojicu Katalonci su istresli skoro 300 milijuna eura. Poraz protiv Levantea u rezultatskom smislu nije dramatično zabrinjavajući, ali ta utakmica sugerira da Valverde teško može računati na to da će nešto drastičnijim rotacijama stizati do pozitivnih rezultata.

dembele32

Očito je da Barcelona ima puno problema čim nedostaje nekoliko igrača iz prve postave. Nije u pitanju samo Messi, bez njega su Katalonci pobijedili Real, ali kada Valverde malo jače promiješa sve linije, Barcelona izgleda neprepoznatljivo.

Čini se da su na Camp Nouu svjesni situacije. Katalonski mediji pišu da su Denis Suarez i Munir na izlaznim vratima te da Barcelona traži pojačanja već u zimskom prijelaznom roku. Sport donosi prilično bombastičnu informaciju.

denis-suarez

Katalonski dnevnik tvrdi da Barcelona ispipava teren oko Alvara Morate, bivšeg napadača Real Madrida koji muku muči na Stamford Bridgeu. Chelsea je skupo platio Moratu, no sve je jasnije da ga se želi riješiti. Morata se nije snašao u Chelseaju i rado bi promijenio sredinu. Barcelona je navodno zainteresirana za posudbu do kraja sezone s mogućnošću otkupa ugovora.

Chelsea traži tri milijuna eura za pola sezone i podjelu troškova Moratine godišnje plaće, što bi sveukupno moglo biti preko deset milijuna eura. Cifra koja nije baš zanemariva i koju Barca želi smanjiti, no neće biti visoka ako Morata opet proigra na Camp Nouu. Štoviše, bilo bi itekako isplativa investicija.

U Barceloni su očito mišljenja da Morata nije zaboravio igrati nogomet, nego da mu jednostavno ne odgovara Chelsea i engleska liga te da bi se mogao vratiti u formu kada bi igrao u momčadi čiji mu stil igre više odgovara, a to je svakako Barcelona, piše Gol.hr.

Nije nebitna stavka u cijeloj priči i ta da je Morata bivši Realov igrač. Kada bi Barca pogodila s Moratom, bilo bi to dvostruko zadovoljstvo katalonskih navijača. Barcelona ima konkurenciju u Atleticu, Sevilli i Bayernu. Sva tri kluba navodno su opasno zagrijana za Moratu, koji bi se ipak najradije vratio u Španjolsku i, kako tvrdi katalonski dnevnik, šalje sugestivne poruke da nema ništa protiv toga da zaigra za Barcu ili Atletico.

Učitaj još novosti