10. 01. 2019 - 15:03
Španci se dive novom Realovom kralju: "To je uspjelo još samo...
907
Shares
Španci se dive novom Realovom kralju:

MARCA O VINICIJUSU JUNIORU

Španci se dive novom Realovom kralju: "To je uspjelo još samo Raulu"

Sport.ba
10. 01. 2019 - 15:03
0
Shares

Real je proteklog ljeta stigao do treće uzastopne krune u Ligi prvaka, a onda su neočekivano sidro digli Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane. Kraljevi ove sezone baš i ne briljiraju, veoma su daleko od Barcelone, na minus 10. 

real1

Sinoć su uspjeli savladati Leganes s 3:0 u Kupu kralja, a meč je obilježio 18-godišnji Vinicius Junior. Mlađahni Brazilac izmamio je velike ovacije "Santiago Bernabeua" dok je napuštao travnjak u 77. minuti.

vinicius

Marca piše kako se madridska publika još od Raula, tada 18-godišnjeg talenta, nije naklonila nekom tinejdžeru. Ovaj igrač polako se profilira u jednog od novih vođa španskog giganta, a navijači ga već nazivaju budućim kraljem Reala.

raul-gonzalez

Pedantni statističari izračunali su da je Vinicius odigrao 521 minut u 13 susreta, te da je zabilježio dva pogotka i već sedam asistencija. 

Odigrao je Vinicius poletno i brzo te je neprestano napadao Leganesovu odbranu. Asistirao je Lucasu Vazquezu kod gola i oduševio navijače Reala. Toliko da je zaradio ovacije.

lucas-vinicius

Real je Flamengu isplatio odštetu od 45 milinoa eura, a još 16 miliona Real je morao platiti Viniciusovim zastupnicima. Mladić počinje opravdavati uloženo... Na veliku radost armije navijača...

vinicius

vinicius

vinicius

vinicius

vinicius

vinicius

vinicius

vinicius-junior-sport

(Sport.ba)

Učitaj još novosti