10. 01. 2019 - 09:47
Lino Červar tvrdi: Karabatić će igrati protiv nas na SP-u,...
907
Shares
Lino Červar tvrdi: Karabatić će igrati protiv nas na SP-u, vidjet ćete!

SELEKTOR HRVATSKE

Lino Červar tvrdi: Karabatić će igrati protiv nas na SP-u, vidjet ćete!

Sport.ba
10. 01. 2019 - 09:47
0
Shares

Optimist sam uoči početka prvenstva. Domagoj Duvnjak je posljednjih dana na treninzima izgledao sjajno, baš nam takav treba, rekao je selektor Hrvatske Lino Červar.

Hrvatska rukometna reprezentacija jučer je doputovala u Njemačku, prvi će krug Svjetskog prvenstva igrati u Münchenu. Prvi protivnik je Island, u 18 sati u petak.

- Najvažnije je da u toj utakmici ne gubimo puno lopti. Oni su momčad koja nas može pobijediti golovima iz kontri. Moramo biti vrlo oprezni. Mozak momčadi je Aron Pálmarsson. Vjerujem da ćemo krenuti pobjedom - rekao je Lino, koji se nakon 12 godina vraća u Njemačku, gdje je Hrvatska 2007. godine na Mundijalu izgubila od Francuske u četvrtfinalu.

- Često se sjetim te utakmice. Izgubili smo jedan susret na cijelom prvenstvu i ostali bez medalje. Baš me zanima kakav će kriterij suđenja na ovom prvenstvu imati domaćini Danci i Nijemci. Sigurno će imati puno bolji od nas - kaže legendarni Červar za hrvatske medije i dodaje:

- Znate, nama su zbog suđenja oduzeta neka zlata. Oštećeni smo na Europskom prvenstvu 2008., na Svjetskom prvenstvu kod nas 2009. godine i opet 2010. godine. Ostali smo bez zlatnih medalja zbog suđenja. Zato me jako zanima kako će se suci postaviti sad na ovom velikom natjecanju.

Hrvatska nije u krugu najvećih favorita za medalju, kladionice ih stavljaju tek na 7. mjesto.

- Pa devet godina nismo bili u finalu. Ne bih rekao da nas podcjenjuju, ima tu nekoliko velikih favorita, a bolje je da mi ne dolazimo s velikim najavama pa da onda iznenadimo - rekao je Červar, koji zna kako će se sve rješavati u drugom krugu.

Hrvatska će drugi krug igrati u Kölnu. Naravno da su uvjereni da će biti među tri momčadi koje će nastaviti borbu za polufinale, a u tom drugom krugu čekali bi ih i najveći rivali.

- Francuska je sigurno opet među najvećim favoritima za naslov. Kako će se snaći bez Nikole Karabatića? On neće igrati prvi krug, dolazi u Njemačku i bit će na tribinama, ali lako je moguće da zaigra u drugom krugu. Ne bi me nimalo iznenadilo da Karabatić zaigra protiv nas - kaže nam Lino.

Francuzi u rosteru ostavili mjesta za Karabatića, koji je u oktobru operisao stopalo. Ko zna, možda zaista na kraju i zaigra u Njemačkoj, i to baš protiv naših susjeda.

Lako je moguće da utakmica Hrvatske i Francuske u drugom krugu bude odlučivala o tome ko će u polufinale, ali treba ići korak po korak.

Španija je prvi favorit skupine, kompletna je, a problema s ozljedama imaju Makedonci. Pribak, Filip Mirkulovski i Velkovski su ozlijeđeni. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti