10. 01. 2019 - 08:36
MA ON JE DRAŽENOV NASLJEDNIK: Sinoć je ispisao historiju -...
907
Shares
MA ON JE DRAŽENOV NASLJEDNIK:  Sinoć je ispisao historiju - napravio što su uspjeli još samo LeBron i Durant

NBA

MA ON JE DRAŽENOV NASLJEDNIK: Sinoć je ispisao historiju - napravio što su uspjeli još samo LeBron i Durant

Sport.ba
10. 01. 2019 - 08:36
0
Shares

Luka Dončić ima debitantsku sezonu iz snova. Mladi Slovenac još jednom sjajnom partijom u rookie sezoni ostvario je novi podvig koji mu omogućuje već sada da ispiše historiju NBA. 

doncic

Tako je u pobjedi Dallasa nad Phoenixom od 104:94 ubacio čak 30 koševa (šut iz igre 8/14, trice 4/9), te bio prvo ime susreta. To mu je već četvrti put u debitantskoj NBA sezoni da je postigao barem 30 poena.

Bitno je naglasiti da je ovaj meč završio sa samo četiri koša manje od ličnog rekorda. Dončić bi ga sigurno već na ovoj utakmici i popravio da nije nekoliko puta poprilično nerezonski pucao iz daljine te da je slobodna bacanja gađao bolje od solidnih 10/16.

luka-doncic-11

Ipak, utisak je itekako popravio dodavši šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. To je tek sedmi put u historiji najjače svjetske lige da je tinejdžer završio meč s ovakvim brojkama. Još impresivnije zvuči podatak u koje društvo je Dončić ušao ovim ostvarenjem. Jedina dva igrača koji su to do ovog meča uspjeli, zovu se LeBron James i Kevin Durant. Ponajbolji igrači današnjice. 

Bitno je naglasiti i to da su Sunsi u trećoj četvrtini imali devet koševa prednosti (55:48) ali tada Dončić s dvije trice započinje preokret za pobjedu Mavericksa. Mnogi smatraju da je konačno stigao Draženov nasljednik, a Luka je odlučan da nam to i dokaže...

drazen-petrovic

doncic

doncic2

doncic33

doncic

doncic-nowitzki

luka-doncic

doncic

doncic-dalla

doncic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti