09. 01. 2019 - 20:50
I TO SE DOGODILO Topnici nadjačali United, sjajni ofanzivac na...
907
Shares
I TO SE DOGODILO Topnici nadjačali United, sjajni ofanzivac na korak od Emiratesa

CARRASCO NADOMAK ARSENALA

I TO SE DOGODILO Topnici nadjačali United, sjajni ofanzivac na korak od Emiratesa

Sport.ba
09. 01. 2019 - 20:50
0
Shares

Čini se kako Arsenal polako, ali sigurno dostiže razinu rivala Manchester Uniteda. Trenutno su petoplasirani u prvenstvu s 3 boda prednosti nad mrskim rivalom, a malo po malo postaju i sve poželjnija destinacija nogometaša iz drugih liga. Jedan od glavnih razloga je sigurno i trener Unai Emerya.

unai-emery-arsenal

Kako prenose inozemni mediji, upravo je španski trener pikirao novo pojačanje koje bi moglo pojačati redove Topnika. Riječ je o nekadašnjem nogometašu Atletica iz Madrida, koji je početkom prošle godine naprasno odlučio karijeru nastaviti u Kini, a to je Yannick Carrasco.

61471553-yannick-carrasco

Krilni igrač je odigrao nekoliko zapaženih utakmica u redovima momčadi Diega Simeonea, ali u februaru prošle godine otišao je u Yifang za 30 miliona eura. Izgleda da se zaželio 'ozbiljnog' nogometa, a kako prenosi Foot Mercato, njegovi predstavnici već su održali sastanak sa čelnicima londonskog kluba.

1

Isti medij prenosi kako je 25-godišnjak velika želja Emerya, koji ga posebno cijeni, te da je prvotni sastanak s igračem bio vrlo uspješan, a službena ponuda trebala bi uskoro sletjeti pred reprezentativca Belgije, s kojom je Carrasco osvojio brončanu medalju na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je odigrao 4 utakmice, uključujući i polufinale protiv Francuske.

Uz Arsenal, za usluge Belgijca zainteresiran je i Manchester United, ali igrač je već na korak od potpisa za Topnike. To bi ujedno značilo da londonski velikan odustaje od Denisa Suareza iz Barcelone...

messi-denis-suarez

(Sport.ba)

Učitaj još novosti