09. 01. 2019 - 19:51
Željezničar još čeka deblokadu računa, pokušat će se...
907
Shares
Željezničar još čeka deblokadu računa, pokušat će se realizovati Osimova lista želja

CRTICE SA GRBAVICE

Željezničar još čeka deblokadu računa, pokušat će se realizovati Osimova lista želja

Sport.ba
09. 01. 2019 - 19:51
0
Shares

Bankovni račun Fudbalskog kluba Željezničar i dalje je blokiran, ali su iz Uprave kluba izrazili očekivanja da će najkasnije do kraja ove radne sedmice biti deblokiran.

Predsjednik Nihad Selimović tvrdi da su potrebna finasijska sredstva već uplaćena, te da se čeka još završetak procedure na relaciji nadležni sud - banka.

"Račun je tehnički operativan. Potrebni dio novca za deblokadu smo uplatili. Sada se čeka procedura. Sud treba da dostavi potvrde banci. Očekujemo da sve bude završeno najkasnije za dan-dva, možda i ranije. Uglavnom taj dio posla možemo smatrati uspješno obavljenim", istakao je Selimović.

U srijedu je održana sjednica Upravnog odbora kluba, na kojoj je, između ostalog, razgovarano o planu priprema, listi pojačanja...

"U saradnji sa šefom stručnog štaba formirana je lista želja. Pokušaćemo je realizovati", dodao je Selimović.

Ekipu su ove zime zasad napustili Filip Jazvić, koji je potpisao sporazumni raskid saradnje, te Jovan Blagojević, koji je prešao u Osmanlispor. Novoimenovani strateg na "Grbavici" zvanično će biti predstavljen u ponedjeljak.

Osim će u svom trećem mandatu na klupi "plavih" imati težak zadatak da izbori nastup u Evropi naredne sezone, jer se Željezničar nalazi na četvrtoj poziciji, sa dva boda zaostatka za Širokim Brijegom, koji je na trećoj poziciji, dok za liderom Sarajevom kasni čak 15 bodova. U ponedjeljak je prozivka igrača i početak priprema.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti