09. 01. 2019 - 16:19
PLEMIĆI SE ZNAČAJNO POJAČALI: Čak četiri pojačanja u Mostaru
907
Shares
PLEMIĆI SE ZNAČAJNO POJAČALI: Čak četiri pojačanja u Mostaru

PLEMIĆI SE ZNAČAJNO POJAČALI: Čak četiri pojačanja u Mostaru

Sport.ba
09. 01. 2019 - 16:19
0
Shares

Prozivkom igrača HŠK Zrinjski je u srijedu krenuo s pripremama za proljetni dio sezone. Na prozivku se odazvao 31 igrač koji će krenuti s pripremama, a izostao je samo Marko Bencun zbog temperature.

S pripremama će krenuti golmani: Antonio Soldo, Ivan Brkić, Bruno Šutalo, Vasilije Kolak; braniči: Marin Galić, Advan Kadušić, Pero Stojkić, Dario Rugašević, Slobodan Jakovljević, Hrvoje Barišić, Ivor Krešić, Renato Gojković, Nikola Rodin; vezni igrači: Fran Čirjak, Marko Perišić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Josip Mikatek, Samir Bekrić, Ismar Hairlahović, Damir Šovšić, Igor Savić; krilni igrači: Miloš Filipović, Eman Marković, Marko Bencun, Šime Gržan, Kristijan Stanić, Abid Mujagić; napadači: Dalibor Veselinović, Amer Bekić, Anes Mašić, Nermin Hajdarević.

Ugovore s aktuelnim bh. prvacima danas su potpisala čak četiri nogometaša. Tako je danas ozvaničeno da će dres Plemića u narednom periodu nositi Renato Gojković, Abid Mujagić, Vasilije Kolak i Nikola Rodin.

“Ovo je najteži dio cjelokupne sezone, gdje će se raditi mjesec i pol dana teško i kvalitetno. Na svakom od ova 32 igrača je da kroz trening i pripremne utakmice izbori svoje mjesto u momčadi, da li među prvih jedanaest ili među osamnaest. Nastojat ću biti, koliko je god to moguće, objektivan i dati svim igračima priliku, a onaj tko se izbori radom, karakterom i kvalitetom, taj će iskočiti u prvi plan i započeti prvenstvo”, kazao je trener Zrinjskog Blaš Slišković.

"Plemići" će prvih nekoliko dana raditi u Mostaru, a momčad 14. januara putuje u Makarsku gdje će provesti devet dana.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti