09. 01. 2019 - 15:38
Čilić: "Malo sam zahrđao, ali nadam se da ću biti spreman za...
907
Shares
Čilić:

JOŠ UVIJEK OSJEĆA BOLOVE U KOLJENU

Čilić: "Malo sam zahrđao, ali nadam se da ću biti spreman za Austalian Open"

Sport.ba
09. 01. 2019 - 15:38
0
Shares

"Treba mi još nekoliko mečeva i treninga te se nadam da ću biti stoposto spreman", izjavio je najbolji hrvatski teniser Marin Čilić u srijedu, nakon što je na ekshibicijskom turniru Kooyong Classic u Melbourneu pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 4:6, (15:13), referirajući se na bolove u koljenu zbog kojih je morao otkazati nastup na prošlosedmičnom turniru u indijskom Puneu, gdje je Anderson u finalu savladao Ivu Karlovića.

"Koljeno je bilo malo ukočenije nego što je uobičajeno. Možda je to samo zato što se radi o prvom meču", rekao je Čilić nakon što je protiv 6. tenisera svijeta okrenuo zaostatak od 2:7 u odlučujućem "tie-breaku" koji je igran umjesto trećeg seta, a s kakvim će se teniseri susresti i na Australian Openu, ako će doći do rezultata 6-6 u petom setu.

"Osjećam da sam zahrđao"

"Osjećam da sam malo zahrđao, ali dobro sam udarao loptu i osjećam da sam u dobroj formi", dodao je sedmi teniser svijeta koji je prije nešto manje od godinu dana poražen u pet setova finala Australian Opena od Švicarca Rogera Federera.

Ovogodišnji prvi Grand Slam turnir sezone započet će u ponedjeljak, 14. januara, a žrijeb za glavni turnir bit će održan u četvrtak, 10. januara.

Čilića na Kooyong Classicu u četvrtak očekuje dvoboj protiv ljevorukog Španca Fernanda Verdasca, koji je u dva ekshbicijska meča odigrana u ponedjeljak i utorak u Adelaideu ostvario dvije pobjede protiv Borne Ćorića.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti