08. 01. 2019 - 17:04
BIĆE VELIKA KONKURENCIJA: NBA klubovi dijelili otkaze
907
Shares
BIĆE VELIKA KONKURENCIJA: NBA klubovi dijelili otkaze

EUROLIGA

BIĆE VELIKA KONKURENCIJA: NBA klubovi dijelili otkaze

Sport.ba
08. 01. 2019 - 17:04
0
Shares

Europska i kineska košarka već godinama žive od onih igrača koji otpadnu iz NBA momčadi, pa su neki datumi vezani uz NBA ligu pomno obilježeni u bilježnicama svih europskih klubova. Jedan od njih je bio jučer kada su istjecali termini do kojih su neki klubovi morali dijelu svojih igrača garantirati ugovor do kraja sezone. Dio njih je dobio produženje ugovora, ali šest se zanimljivih imena našlo na tržištu.

MarShon Brooks

U NBA ligu došao 2011. kao 25. pick na draftu. Uzeo ga je Boston, ali odmah poslao u Brooklyn. Ipak, nakon dvije godine u dresu Netsa, od kojih je u rookie sezoni bio i više nego dobar (12,6 poena, 3,6 skokova, 2,3 asistencije), otišao je u Celticse gdje se nije dugo zadržao, baš kao ni u Warriorsima i Lakersima, gdje je također igrao. U ljeto 2014. odlazi u Italiju gdje je odigrao cijelu sezonu za Olimpiju Armani. Uslijedile su dvije i pol sezone u Kini da bi se u ožujku prošle godine vratio u NBA te u 7 utakmica za Memphis postizao 20,1 poena te imao 3,6 asistencija, 3,1 skokova i 1,6 ukradenih lopti po utakmici. Ove sezone nije toliko dobar – 6,6 poena, 1,6 skokova po utakmici, zanemariv broj asistencija i ukradenih, pa su ga 'Grizliji' poslali u tradeu u Chicago koji ga je odmah otpustio. Brooks može pomoći nekom NBA klubu, ali ne bi se oglušio za neku bogatu europsku ponudu.

Michael Carter-Williams

Ovaj 27-godišnjak je 2014. izabran za rookieja godine. Izabran je od strane Philadelphije kao 11. pick, a nakon te prve sezone (16,7 poena, 6,3 asistencije, 6,2 skoka), počeo je pad u njegovoj karijeri koji je često bio uvjetovan ozljedama, ali i neuklapanju njegovog stila igre u modernu košarku. Carter-Williams je sezonu počeo u Houstonu za koji je odigrao 16 utakmica te postizao 4,3 poena i imao 1,3 asistenciju te 0,8 skokova. Rocketsi su ga poslali u tradeu u Chicago koji ga je odmah otpustio. Teško će Carter-Williams u Europu, ako bude odlazio iz NBA lige vjerojatnija je Kina.

Patrick McCaw

On je danas zaslužio i vlastiti tekst. McCaw nije želio nastaviti igrati u Golden Stateu gdje je osvojio dva NBA prstena. U decembru ga je angažirao Cleveland samo da bi ga otpustio nakon 3 utakmice. McCaw sigurno ostaje u NBA ligi, očekujemo da će se brzo javiti ekipa koja će mu dati priliku, pa barem na 10-dnevnom ugovoru.

James Nunnally

U nekoliko navrata se ovaj 28-godišnji krilni igrač okušavao u NBA ligi. Na početku je 'plesao' između Atlante, Philadelphije i momčadi iz Razvojne NBA lige, a od 2014. do prošlog ljeta je igrao u Europi. Ove sezone se odlučio ponovo okušati među najboljima, a u Minnesoti je za 4,9 minute imao 2,1 poen po utakmici. Vrlo je vjerojatno da će se Nunnally vratiti u Europu, a već se uz Seana Kilpatricka spominje kao pojačanje Panathinaikosa.

Lorenzo Brown

Sixersi su ga 2013. uzeli kao 52. pick, a osim u Philadelphiji igrao je još i u Minnesoti, Phoenixu i Torontu. Raptorsi su ga otpustili, a ove sezone je nastupio u 26 utakmica igrajući 8,2 minuta u kojima je ubacivao 2,1 poena po utakmici. Imao je i 1,2 skoka te 1,1 asistenciju. Brown je jednom već napustio SAD – u sezoni 2016./17. igrao je u kineskom Zhejiang Golden Bulls.

Ron Baker

Nije izabran na draftu, a u NBA ligi je od 2016. Prve dvije sezone proveo u New Yorku gdje je lani doživio ozljedu desnog ramena zbog koje je ranije završio sezonu. Knicksi su ga otpustili u prosincu, pokupili su ga Wizardsi, ali je u Washingtonu odigrao tek 4 utakmice u kojima nije postigao niti jedan poen. Nije igrao van SAD-a, a možda bi mu bilo bolje da počne razmišljati o tome

(Sport.ba)

Učitaj još novosti