08. 01. 2019 - 12:03
VELIKI HENDIKEP ZA FRANCUZE! Vidno slomljeni i razočarani...
907
Shares
VELIKI HENDIKEP ZA FRANCUZE! Vidno slomljeni i razočarani Karabatić napisao:

PROPUŠTA SVJETSKO PRVENSTVO

VELIKI HENDIKEP ZA FRANCUZE! Vidno slomljeni i razočarani Karabatić napisao: "Bol je bio prejak. Teško je i vrlo razočaravajuće"

Sport.ba
08. 01. 2019 - 12:03
0
Shares

Operacija lijevog stopala izbacila je Nikolu Karabatića iz kombinacija za Svjetsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj.

karabatic-nikola-paris-psg-handball-090316-3642

Ovo mu je prvo veliko natjecanje otkako igra za reprezentaciju koje će propustiti. Dosad je učestvovao na svim evropskim i svjetskim prvenstvima, kao i na Olimpijskim igrama od 2003. godine, otkako je član reprezentacije.

Sredinom oktobra slavni Francuz iznenadio je objavom u kojoj je napisao da se nalazi u bolnici uoči operacije. Zbog toga ne može igrati minimalno četiri do šest mjeseci.

“Bol je bio prejak. Teško je i vrlo razočaravajuće… Pokušavao sam stiskati zube, ali nije bilo dovoljno. Mogao sam pogoršati ozljedu i možda prijevremeno prekinuti karijeru. Tužan sam jer propuštam prvo Svjetsko prvenstvo u svojoj karijeri, ali druge mogućnosti nisam imao”, rekao je 34-godišnji PSG-ov lijevi bek.

96

Francuska je dvostruki uzastopni svjetski prvak. U grupnoj fazi svrstana je u grupu A s Njemačkom, Rusijom, Srbijom, Brazilom i Korejom.

karabatic

Karabatić, jedan od najvećih rukometaša svih vremena, za Francusku je od 2002. odigrao 289 utakmica i zabio 1149 golova. Pritom je osvojio dva olimpijska zlata i jedno srebro, četiri svjetska zlata i dvije bronce te tri europska zlata i dvije bronzane medalje.

Za PSG igra od 2015. godine, a prezime Karabatić na ovoj će smotri braniti njegov mlađi brat Luka.

luka-karabatic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti